avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc sa locuiesc cu prietenul meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc sa locuiesc cu prietenul meu

Buna ziua ! Numele meu este Roxana si am 19 ani .
Voi începe prin a va spune despre ce este vorba,apoi voi pune întrebările de rigoare .
Am o relatie cu un băiat minor (17 ani) aproximativ 1 an si 4 luni mai exact din Septembrie 2016 .
Ne intelegem foarte bine, am ajuns de-a lungul acestei perioade sa tinem extrem de mult unul la celalalt.
Problema este ca părinți sai nu ma vor , ei susțin ca eu sunt mai mare si ca fiul lor nu are voie sa stea cu mine.
Toata cearta a început acum 2 săptămâni ,cand el le-a cerut părinților lui sa îl lase in vacanța de iarna sa merga cu mine la munte .Parintii sai cand au auzit au spus " Ce sa faceti voi la munte ? " si au început sa ii adreseze cuvinte obscene " .
Prietenul meu la o saptamana dupa ce a tot a insistat sa îl lase sa plece , vazand ca nu îl lasă ,a decis sa plecam fără acordul lor.El a fost la gara si a cumpărat biletele de tren . Într-un bun sfârșit am plecat , fără ca părinți lui sa știe ,cand am ajuns la munte l am rugat sa își sune părinți si sa ii anunțe ca am ajuns ca sa nu se îngrijoreze ,i a sunat si le-a spus ca a plecat cu mine la munte ca vom sta 4 zile si mama sa si tatăl sau au început sa ii adreseze cuvinte jignitoare si amenințari precum( " Spăl cuțitul in tine " , "stai sa ajungi tu acasa ca nu ai scăpare " ) si multe altele.
In toata perioada in care am stat la munte el a print telefoane si amenințări din partea familiei , era imposibil sa nu îl sune de cel puțin 3 ori pe zi si sa ii adreseze cuvinte jignitoare si amenințări .
Dupa 4 zile ne-am întors ,el ma condus de la gara acasa si apoi a plecat in drum spre locuința lui . El o data ce a ajuns acasa nu am mai știut de el 3 zile ,nu m a sunat nu a venit la mine eram foarte îngrijorată sa nu i se fi întâmplat ceva pentru ca părinți lui obișnuiesc sa îl agreseze fizic . A 4 zi mi-am facut curaj si am sunat pe telefonul fix al lui si mi a răspuns mama sa in care i-am cerut frumos si respectuos sa vorbesc cu prietenul meu , ea cand a a auzit mi-a spus ca el nu mai are ce sa vorbească cu mine sa imi iau gândul de la el si mi-a adresat numai cuvinte jignitoare (înjurături mai rau ca la usa cortului ) eu am continuat sa ii vorbesc respectuos si am inchis telefonul. A cincea zi prietenul meu a venit la mine acasa si mi-a povestit tot ce sa întâmplat , ca a fost încuiat in camera sa,ca tatal sau l a bătut si ca iau luat telefonul.
Am înregistrati primite de la el si înregistrări cum a confirmat ca îl tine încuiat in casa , am multe înregistrari care cred eu ca ii poate afecta.
Părinți mei sunt de acord cu relația noastra si sunt de acord ca noi sa ne mutam împreuna la mine si el sa isi continue studiile .
Mi-a spus ca a reușit sa iasă din casa cu ajutorul bunici lui . Înainte sa plece de la mine i-am dat un telefon mai vechi care îl aveam rătăcit prin sertarele biroului ca sa putem tine legătura.Ma sunat dupa ce au adormit părinți lui si mi-a spus ca nu mai rezista ca iar sa luat de el si nu mai suporta situația ca vrea sa se sinucidă ,eu i-am spus sa nu facă nici o prostie daca ma iubește si ca totul va fi bine .
Am inteles ca poate da o declaratie la politie, cum ca pleaca , de buna-voie si nesilit de nimeni, de acasa. Sunt destul de matura pentru a constientiza riscurile si grijile pe care le voi avea. Stiind ca are peste 16 ani, eu nu pot fiu acuzata de seductie sau de intretinere de relatii sexuale cu un minor, atata timp cat el a fost de acord.
Stiu ca daca parintii săi depun plangere, din oarece cauze poate ajunge intr-un centru de plasament. Stiu ca parintii pot veni sa il ia oricând de acolo, dar exista vreun lucru care ii poate impiedica sa faca asta? Exista vreun mod, LEGAL, prin care el ,la varsta de 17 ani , sa poata pleca de acasa fara repercursiuni?

Va rog, astept raspuns cat mai curand

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:51, 25 Ianuarie 2017
Intelegem atat sentimentele,cat si interesul pentru ajutorarea partenerului dv,dar exista dispozitii in vigoare care permit parintilor in astfel de cazuri sa desfasoare demersuri catre autoritati in vederea dispunerii masurilor legale,in interesul fiului lor
Trebuie sa intelegeti,sa constientizati ca parintii partenerului dv,sunt indreptatiti sa asigure o evolutie normala,fireasca a fiului lor,cu respectarea fiecarei etape din viata,in acest sens prezentand si aceasta reticenta vis-a-vis de relatia pe care o are copilul lor la numai 17 ani,
cand normal intreg interesul trebuie sa fie alocat parcurgerii pregatirii profesionale
Pentru a nu face rau partenerului dv,incercati sa dezamorsati situatia
Incercati sa castigati increderea parintilor partenerului dv
Daca parintii dv agreaza ideea legaturii dv cu acel baiat,poate impreuna cu acestia incercati sa sensibilizati familia partenerului
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plec de acasa la 17 ani Ana-Maria1498 Ana-Maria1498 Buna seara, Asa cum ati mai citit discutii in acest forum despre plecarea minorului de acasa, incep asadar si povestea mea. Am 17 ani jumatate, in luna ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor alex145 alex145 buna seara vin cu o problema mai delicata putin am varsta de 17 ani si 7 luni ,si sunt bisexual,sunt intr-o relatie cu un baiat de 6 luni de zile,totul decurge ... (vezi toată discuția)
Plecata de acasa la 17 ani Elena123456ely Elena123456ely Buna ziua , problema sta in felul urmator , am 17 ani si vreau sa plec de acasa . Impreuna cu prietenul meu , am gasit o locuinta cu chirie , el lucreaza in ... (vezi toată discuția)