Dacă viitorul soț va cumpara prin programul prima casa un apartament înainte de căsătorie doar pe numele lui, eu neputând sa aplic la acest program, cum îmi poate reveni și mie parte din acesta,în cazul unui divorț?
Poate sa facă la notar o declarație pe propria răspundere prin care sa spună ca ratele le plătim împreuna și în cazul unui divorț, îmi cedează și mie jumătate? Sau cum trebuie procedat?
Aveti oricum un drept de creanta pt perioada in care platiti impreuna ratele, ma refer la ce platiti impreuna in timpul casatoriei. Pt ce platiti inainte de casatorie, faceti-va probe, ii trimiteti in cont cu explicatia ajutor plata rate sau cum vreti sa scrieti la explicatia platii.
Puteti adopta la casatorie regimul comunitatii conventionale de bunuri si include in comunitate atat creditul cat si casa, asa veti avea drept de proprietate asupra unei cote din casa, altfel nu,
Si eu am fost in aceeasi situatie. Dupa cumparare am incheiat la notar un act in care spun ca particip in fiecare luna cu o suma la plata casei si la terminarea ratelor casa sa fie trecuta si pe mine. Am notat actul si in Cartea Funciara Iar banca a fost de acord.
Prima casa
utilizator_87
Buna seara,
Va rog sa ma sfatuiti intr-o situatie... am cumparat prin programul prima casa, casa parintilor mei, ca ulterior cu suma obtinuta sa achizitionez ... (vezi toată discuția)