Bună ziua! Viitorul ginere, prin programul "Prima Casă" a accesat un credit imobiliar pentru o perioadă de 30 ani. Cu prilejul nunții, împreună cu soțul meu dorim să participăm cu o sumă importantă de bani la creditul apartamentului. Ce act juridic ar trebui să semnăm pentru a o proteja pe fiica noastră (în caz de divorț) și când ar trebui întocmit actul. Înainte sau după căsătorie? Mulțumim!
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Creditul lui, casa lui...nu vad de ce i-ati da bani ginerelui pt casa lui. Fiica dvs oricum va avea un drept de creanta pt perioada in care vor plati rate impreuna. Sfatuiti-va si cu un avocat, eu nu vad de ce ati face asta.
In principiu, se face un contract de donatie cu fata, iar un cazul unui divort, trebuie sa dovedeasca ca suma a ajuns la credit.
Mai au varianta ca la casatorie sa adopte regimul comunitatii conventionale de bunuri si sa includă in comunitate si bunul si creditul, pt asta trebuie acordul bancii si fondului de garantare.
Despre ce suma este vb? Va intreb ca daca e vb de o suma mare, ii puteti lua fetei o garsoniera, o inchiriaza si are bunul ei si poate proba dreptul de creanta ca ar plati rate cu banii din chirie.
Intrebarea am mai vazut-o, nu aveti voie sa aveti mai multe conturi sau sa dublati topicurile
Cea mai mare greşeală a unui viitor soţ este să se mute în casa proprietate personală a celuilalt soţ Indubitabil, locuind împreună, vor investi în acea casă: mobilier, aparate electrocasnice, renovări, îmbunătăţiri, etc. şi, în cazul unui divorţ, soţul neproprietar rămâne cu nimic. Ascultaţi sfatul de mai sus, cumpăraţi pentru fata dvs., şi scăpaţi de îndoieli.
Donatie bani
georgica3591
Inainte de casatoria cu fiica mea, ginerele meu a cumparat un apartament in totalitate cu credit de la banca. In momentul casatoriei cu fiica mea avea avea ... (vezi toată discuția)