avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Viitorul ginere prin programul Prima Casă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Viitorul ginere prin programul Prima Casă a accesat ...

Bună ziua! Viitorul ginere, prin programul "Prima Casă" a accesat un credit imobiliar pentru o perioadă de 30 ani. Cu prilejul nunții, împreună cu soțul meu dorim să participăm cu o sumă importantă de bani la creditul apartamentului. Ce act juridic ar trebui să semnăm pentru a o proteja pe fiica noastră (în caz de divorț) și când ar trebui întocmit actul. Înainte sau după căsătorie? Mulțumim!
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2023
Irina Petrescu 11, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:38, 12 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Creditul lui, casa lui...nu vad de ce i-ati da bani ginerelui pt casa lui. Fiica dvs oricum va avea un drept de creanta pt perioada in care vor plati rate impreuna. Sfatuiti-va si cu un avocat, eu nu vad de ce ati face asta.

In principiu, se face un contract de donatie cu fata, iar un cazul unui divort, trebuie sa dovedeasca ca suma a ajuns la credit.
Mai au varianta ca la casatorie sa adopte regimul comunitatii conventionale de bunuri si sa includă in comunitate si bunul si creditul, pt asta trebuie acordul bancii si fondului de garantare.

Despre ce suma este vb? Va intreb ca daca e vb de o suma mare, ii puteti lua fetei o garsoniera, o inchiriaza si are bunul ei si poate proba dreptul de creanta ca ar plati rate cu banii din chirie.

Intrebarea am mai vazut-o, nu aveti voie sa aveti mai multe conturi sau sa dublati topicurile





Cea mai mare greşeală a unui viitor soţ este să se mute în casa proprietate personală a celuilalt soţ Indubitabil, locuind împreună, vor investi în acea casă: mobilier, aparate electrocasnice, renovări, îmbunătăţiri, etc. şi, în cazul unui divorţ, soţul neproprietar rămâne cu nimic. Ascultaţi sfatul de mai sus, cumpăraţi pentru fata dvs., şi scăpaţi de îndoieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie bani georgica3591 georgica3591 Inainte de casatoria cu fiica mea, ginerele meu a cumparat un apartament in totalitate cu credit de la banca. In momentul casatoriei cu fiica mea avea avea ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat inainte de casatorie prin credit de unul dintre soti ContSters22096 ContSters22096 Buna dimineata, In septembrie 2009 o persoana a achizitionat prin credit un apartament. In nov. 2010 s-a casatorit. Dupa casatorie apartamentul a devenit bun ... (vezi toată discuția)
Buna! urmeaza sa cumpar o casa in care vor locui fiica mea si ... flori2009 flori2009 Buna! Urmeaza sa cumpar o casa in care vor locui fiica mea si ginerele meu si nepoata cu copiii si doresc sa ma asigur ca si ginerele meu va avea dreptul sa ... (vezi toată discuția)