avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract prima casa

Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie:
Vreau sa achizitionez un apartament prin programul prima casa. M-am inteles cu proprietarul la suma de 25 000 euro si acum trebuie sa fac antecontractul. Problema este ca proprietarul vrea fix 25 000 euro, iar banca imi da lei. Spuneti-mi va rog la ce curs valutar ar trebui inchei antecontracul.

Curs BNR euro : 4.4973 lei
curs vanzare banca : 4.4600lei
curs cumparare euro banca : 4.5400 lei

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:42, 25 Ianuarie 2017
ptr PC banca acorda creditul in lei.
Trebuie sa suportati diferenta de curs valutar fata de cursul valutar al bancii vanzatorului sau ca ultima optiune ii propuneti media cursurilor valutare de vanzare a 3 banci importante (BCR, BRD, BT).
In mod normal notarul trebuie sa indice in antecontract cursul valutar al BNR din ziua platii.
Iar dvoastra sa ii platiti diferenta de curs in Euro pe care ii cumparati de la o banca care are un curs convenabil ptr dvoastra.



Urmariti variatia cursului valutar pe siteul efin
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prima casa roxanaiosif21 roxanaiosif21 Buna ziua, Anul acesta m-am decis sa imi achizitionez o locuinta si am optat pentru creditul Prima Casa. Am gasit apartamentul si in luna august am mers la ... (vezi toată discuția)
Transfer valuta dragalina2006 dragalina2006 am transferat din contul de lei o suma in contul de valuta, cu alte cuvinte am cumparat valuta din contul de lei si am transferat-o in contul de valuta. cursul ... (vezi toată discuția)
"pretul chiriei este de 200 euro, echivalentul lor in lei" LaviniaVil LaviniaVil Buna, As vrea sa stiu daca exista un act normativ care sa prevada clar daca echivalentul in lei al pretului unui contract inseamna echivalentul la cursul ... (vezi toată discuția)