avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț

Soțul meu are apartamentul cumpărat înainte de căsătorie, dar am plătit 15 ani rate împreună. În caz de divorț am drept de proprietate?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:47, 25 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Da, in caz de divort veti avea dreptul la jumatate din suma platita in aceasta perioada de 15 ani.
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc
Indiferent de durata casatoriei si de faptul ca ati platit impreuna rate, nu vi se constituie un drept de proprietate asupra imobilului. Acesta a fost si va ramane bun propriu al sotului.

Dvs veti putea solicita doar un drept de creanta reprezentand 1/2 (sau un alt procent in functie de veniturile realizate) din contravaloarea ratelor achitate in timpul cat erati impreuna.

Atentie caci acest tip de actiune este prescriptibila extinctiv si nu urmeaza regulile partajului care este imprescriptibil, putand fi solicitat oricand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj say say Buna seara Ce se intampla daca 2 soti au divortat in anul 1999 dar nu au efectuat partajul nici pana in zilele noastre luand in considerare urmatorul fapt: ... (vezi toată discuția)
Drept de creanta sau partaj? miracos miracos Buna ziua. Am chemat in judecata pe fostul sot ( divort pronuntat in 2009) pentru partajarea a doua imobile dobandite in timpul casatoriei. Acesta a depus ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament, eventual bunuri, in cazul concubinajului Grati Grati Buna seara, [b]Ma poate cineva ajuta intr-un caz...bizar?[/b] Am fost casatorita, am divortat de 10 ani, dupa divort eu am cumparat un apartament, cu plata ... (vezi toată discuția)