avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs in casatie respins de Inalta Curte de Casatie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs in casatie respins de Inalta Curte de Casatie si Justitie

Buna ziua,
O persoana a facut cerere de recurs in casatie la ICCJ si a trecut de filtru si a fost declarat admis in principiu, apoi a trimis dosarul in fond pentru judecare si apoi au declarat ca recursul este respins ca nefondat.Intrebarea mea este ce se mai poate face? Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2017
petrecristinel, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:20, 28 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Din pacate ... NUMIC!
Buna seara,
Nu se mai poate face altfel de recurs,redeschidere(rejudecare) de dosar sau CEDO?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2017
petrecristinel, utilizator
CEDO puteti incerca daca nu au trecut sase luni de la ramanerea definitiva a deciziei pe caile ordinare de atac (se socoteste de la data la care ati fi putut primi motivarea, daca ati fi depus diligente in acest sens). Insa CEDO nu este o instanta supranationala de apel/recurs si cererea catre CEDO nu suspenda executarea pedepsei. Dupa cum merg lucrurile un proces la CEDO dureaza 3-4 ani, dar respingerea ca inadmisibila a plangerii este mai rapida (sase luni).
Da, numai la CEDO se mai poate incerca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faza preliminara cedo Alabastru2015 Alabastru2015 Buna ziua! Cine imi poate spune care sunt urmatorii pasi dupa ce se pierde un recurs? Curtea de Apel si...dupa aia? Care este faza preliminara CEDO? Am ... (vezi toată discuția)
Cai de atac dupa inalta curte de casatie si justitie,in romania inainte de cedo clau1858 clau1858 Buna seara,as dori sa va intreb care mai sunt caile de atac in Romania,dupa hotararea data de catre Inalta Curte de Casatie si Justititie?pun aceasta ... (vezi toată discuția)
Cat costa intocmire dosar cedo ? NeluBalas NeluBalas Buna ziua.Am pierdut un proces si nu sunt dispus sa renunt pt ca am dreptate! Instanta ma obliga sa platesc 650 Lei drept taxe judiciare. Toata actiunea ... (vezi toată discuția)