avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Taxa extrajudiciara de timbru
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Taxa extrajudiciara de timbru

Buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: am carte de identitate provizorie care expira la data de 3.02.2017. Astazi am fost la finantele publice locale sa platesc contravaloarea cartii de identitate sa pot depune dosarul pentru eliberarea unui act nou (tot provizoriu). Pe site scrie ca taxa este 1 leu (contravaloarea cartii de identitate) si 5 lei taxa extrajudiciara de timbru. La casierie nu mi-a incasat decat 1 leu, chiar daca eu am insistat ca de la 1 februarie 2017 se elimina taxa de timbru.Doamna de la ghiseu mi-a spus ca s-a schimbat si ca trebuie sa platesc numai 1 leu.Si am stat la o coada infernala (datorita celor care se grabesc sa isi achite impozitele si taxele locale). Acum si la evidenta populatiei este aceeasi coada (numere de ordine, etc.) asa ca nu as vrea sa imi respinga dosarul din cauza celor 5 lei lipsa.
As vrea sa stiu cum este: 1 leu sau 1 leu + 5 lei? Macar sa imi iau inima in dinti (ca nu am de ales) si sa mai stau o data la coada pentru acei 5 lei.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:08, 26 Ianuarie 2017
Daca depuneti actele pana la 1.02.2017 taxa este de 1+5 lei pentru carte provizorie si 7 lei pentru carte de identitate(+5 lei daca va mutate). Daca insa depuneti actele la data si dupa data de 1.02.2017 taxa pentru carte provizorie este de 1 leu, iar pentru carte de identitate 7 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate laurentiu marian laurentiu marian am pierdut nste acte personale, printre care si actul de la casa si buletinul de identitate..... cum pot obtine un nou act de identitate, chiar si provizoriu, ... (vezi toată discuția)
Am pierdut certificat si buletin mleca85 mleca85 Am nevoie de ajutor si de niste sfaturi. Nascut in Arad cu domiciliul in Valcea acum cateva zile mi sa furat portofelul in care aveam si certificatul de ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pierdut si buletin expirat ce se poate face daianara1988 daianara1988 Buna dimineata prietenul meu si-a pierdut certificatul de nastere si in mai anul 2011 i-a expirat buletinul ; ei bine in luna august am fost la starea civila ... (vezi toată discuția)