Buna ziua,
Am o mare rugaminte la dvs.Am avut un credit cu BCR incheiat in 2003.Din ianuarie 2004 eu nu am mai avut loc de munca si in plus sotul meu a fost nevoit sa se opereze pe coloana.Ca rezultat am avut intirzieri de plata.Mentionez ca la momentul de fata nu am nici un fel de rate restante fata de ei.Am solicitat raportul de la birou de credit unde apar in 2006 cu o restanta de 20 de lei de care nu am fost anuntata in nici un fel.La aceasta restanta am cele mai mari intirzieri nefiind anuntata.In plus nu am fost anuntata ca datele mele figureaza la biroul de credit.Curios este ca aceasta "datorie" de 20 de lei a disparut de la sine.As vrea sa stiu in ce mod pot rezolva aceasta situatie(scoaterea din baza de date a biroului de credit)avind in vedere ca legea prevede anuntarea inainte de a introduce datele in baza biroului de credit?
Multumesc anticipat.
Trimiteti o notificare bancii prin care ii anuntati ca in eventualitatea in care nu solicita biroului de credit radierea inscrierii negative (asta bineinteles numai in cazul in care inscrierea nu este legitima), veti sesiza Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si Oficiul pentru Protectia Consumatorilor.