avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Renuntarea la unul din prenume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Renuntarea la unul din prenume

Bună seara,
La fel ca în cazul multor persoane care au mai deschis acest topic, as dori sa știu care sunt șansele de a renunța pe cale administrativa la unul din prenume. De exemplu, dacă în acte am prenumele Andreea-Maria, scris cu cratima, pot renunta la Maria? Se poate motiva cererea astfel încât sa se aprobe?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:35, 27 Ianuarie 2017
Nu stiu cati ani aveti, dar Maria este un prenume cat se poate de frumos. Unde mai pui ca aveti si un motiv in plus de a va serba ziua de mai multe ori, sau de a primi felicitari si cadouri. Mai mult e bine sa aveti si un prenume sfant. Sunt multe persoane care isi doresc sa adauge la prenume pe acela de Maria, iar dvs. vreti sa renuntati la cel mai ravnit prenume din tara. Mai tarziu cu siguranta veti regreta. Puteti sa va prezentati la starea civila de la locul de domiciliu.
Bună ziua,

Sunteți foarte amabil, mulțumesc frumos!
Aveți dreptate, însă este o opțiune și as vrea sa reușesc. Însă mă temeam ca voi primi refuz de renunțare pe motiv ca cererea este neîntemeiată. Voi face demersurile necesare, sper sa fie de succes

Cele bune
Va trebui sa argumentati cumva solicitarea dvs. Eventual puteti motiva ca nu sunteti deloc cunoscuta in societate cu acest prenume, nimeni nu va striga cu acest prenume si pur si simplu nu va place. Sinceritatea este cea mai buna solutie de izbanda. Personal raman la cele mentionate anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se elibereaza noile pasapoarte simplu+crds: cu sau fara cratima intre prenume? PetDan38 PetDan38 Buna ziua, Am pasaport cu domiciliul in Romania si carte de identitate pe cale sa expire. Vreau sa-mi fac pasaport CRDS dar am citit ca de ceva timp noile ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui din certificatul de nastere iondragomir iondragomir Buna ziua. Am o fiica plecata in Germania de 8 ani.A plecat cu bursa de studii si a ramas angajata acolo.In certificatul de nastere are prenumele Anca ... (vezi toată discuția)
Nume sau prenume multiple separate prin cratima iulianacp iulianacp Buna ziua! M-am casatorit anul trecut in septembrie, dar numele l-am pastrat. Acum aproximativ 2-3 luni am depus acte pentru schimbarea numelui pe cale ... (vezi toată discuția)