avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... ochelari de vedere - lucru la calculator
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

ochelari de vedere - lucru la calculator

Buna ziua,

Lucrez ca si inginer proiectant la un birou de proiectare (SRL forma de organizare). Ca urmare a unor dureri de cap si ochi am fost la oftalmolog. Trebuie sa schimb ochelarii de vedere pentru aproape si pentru ca am dezvoltat in ultimele luni o miopie care imi si dadea durerile de cap si ochi, trebuie sa imi fac si ochelari pentru vedere la departare. Medicul a spus ca este o evolutie extrem de nefireasca si ca e vorba de suprasolicitare ca urmare a lucrului la monitor.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Firma la care lucrez trebuie sa imi deconteze ochelarii? Ambele perechi?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:11, 26 Ianuarie 2017
Daca ochelarii sunt prevazuti cu protectie speciala pentru lucrul prelungit la calculator si riscul de crestere a diopriilor este identificat ca risc profesional, ochelarii de vedere prevazuti cu protectie pentru lucru la calculator pot fi considerati echipament individual de protectie si poate fi decontat din fondul de cheltuieli pentru securtiate si sanatate in munca alocat in cadrul firmei, respectivul fond fiind deductibil fiscal.
Gasiti mai multe informatii aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
sau aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Ochelarii de protectie pentru lucrul in fata calculatorului pot fi asamblati cu lentile duble/ triple (aproape, semiaproape, mai departe) pentru lucru doar in timpul programului de lucru.
Daca aveti nevoie de ochelari de vedere pentru circulat pe drum/ cu masina, acestia nu intra in categoria ochelarilor de protectie si nu se deconteaza de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare ochelari Daniela niculita Daniela niculita Buna ziua! Lucrez pe funcția de casier la un CAR Pensionari este o unitate non profit, după un control la doctorul oftalmilog mia dat reteta sa imi fac ... (vezi toată discuția)
Pauza legala pentru munca exclusiv la calculator imagdab imagdab Buna ziua, As avea rugamintea sa imi raspundeti daca este reglementata in vreun fel pauza legala pentru munca exclusiv la calculator. Medicii oftalmologi ... (vezi toată discuția)
Fisa de aptitudine - corectie optica micutu50 micutu50 Buna ziua, Ma puteti ajuta si pe mine. S-a facut analizele medicale anuale. Pentru anumite persoane s-a scris in fisa de aptitudine \\"Apt - Corectie ... (vezi toată discuția)