avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lpoteca atunci cand cumperi un apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lpoteca atunci cand cumperi un apartament

sunt in negocieri pentru a cumpara un apartament intr-o cladire veche ( anii 30 ) in bucuresti. Proprietarul are ipoteca la banca. Am cerut toate actele pentru a le prezenta notarului ca sa ma asigur ca totul este in ordine inainte de a semna un contract. nu vreau sa ma trezesc cu surprize...acum intrebarea mea este daca eu trimit CI pentru a primi acordul bancii de instrainare si il primim,acesta se face automat si ipoteca se trece pe numele meu neexistand alt fel de contracte ? sau pur si simplu este un act prin care proprietarii pot sa vada apartamentul ? mentionez ca desi am fost cu un structurist si am verificat cladirea as vrea inainte de semnarea actelor sa mai cer o parere.


multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:10, 28 Ianuarie 2017
Vanzatorul trebuie sa va prezinte un act eliberat de banca prin care isi da acordul de instrainare.
Dvs vreti sa cumparati prin credit de la aceeasi banca? De ce vreti sa mutati ipoteca pe numele dvs?
Cand platiti o parte din bani vor acoperi in primul rand creditul vanzatorului ptr a stinge ipoteca.
Din pretul achitat de cumparator, o parte va merge catre banca pentru inchiderea creditului, urmeaza radierea ipotecii si intabularea pe numele noului cumparator.

aceasta este informatia primita de la agentul imobiliar care imi cere buletinul pentru a obtine acordul de instainare. intrebarea mea este ce reprezinta de fapt acest act, doar pur si simplu o hartie care atesta ca este posibil sa imi fie vandut apartamentul mie sau este considerant un fel de intelegere prin care eu ma oblig sa cumpar apartamentul ?
E o hartie.
Totusi, faptul ca ati promis sa cumparati nu ramane musai fara efecte daca va razganditi, depinde ce conditii ati negociat.
Dvs nu aveti nicio obligatie catre vanzator. Obligatiile vi le adumati prin promisiunea bilaterala de v/c.
Vanzatorul trebuie sa se duca la banca si sa solicite acordul privind vanzarea. Pe banca nu o intereseaza numele cumparatorului ci sa isi recupereze creditul.
In acordul bancii nu se precizeaza numele cumparatorului ci conditiile in care acordul este valabil.
Acordul bancii se mentioneaza in promisiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere promisiune bilaterala de vanzare cumparare in lipsa cumparatorului mdutan mdutan Doresc sa semnez la un notar o promisiune bilaterala de vanzare - cumpararea a unui imobil pe care il detin. Problema este ca promitentul cumparator nu este ... (vezi toată discuția)
Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)
Am sansa sa devin proprietara? leleti leleti Acum cativa ani sora mea a obtinut un credit imobiliar pentru cumpararea unei locuinte.Am decis ca va fii a mea motiv pentru care am platit toate ratele pana ... (vezi toată discuția)