avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartitoare de caldura ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartitoare de caldura ?

Daca blocul in care locuiesc nu are repartitoare de caldura,conform legii,nu pot instala repartitoare chiar daca sunt singurul pe scara?-intreaba un locatar.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:36, 28 Ianuarie 2017
categoric nu: repartitoarele pot sa aproximeze rea;itatea daca sunt 80% dintre locatari dotati cu asa ceva. Repartitorul nu inregistreaza un consum ca apometrele.
Chiar daca instalati dv repartitoare ,nu veti beneficia de inregistrarile acestora
Sunt conditii legal prevazute pentru instalarea repartitoarelor de cost
Puteti dumneavoastra sa ma lamuriti in legatura cu aceste conditii legale ce trebuiesc indeplinite?
Ordinul 343/2010 ANRSC (autoritatea in materie de energie termica)
Art.1
........
(5) Repartizarea costurilor pentru încălzire utilizând indicaţiile repartitoarelor de costuri efectuate de către persoane fizice sau juridice neautorizate atrage nulitatea de drept a repartizării, respectiv a cotelor de încălzire ce revin proprietarilor apartamentelor sau spaţiilor cu altă destinaţie şi nu constituie o bază legală pentru determinarea consumului în vederea stabilirii cuantumului ajutorului lunar pentru încălzire acordat conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, precum şi a unor facilităţi populaţiei pentru plata energiei termice, aprobată prin Legea nr. 245/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
Calculul caldurii in raport de indicatiile repartitorului se face global pe intreaga scara sau bloc (in functie de unde este plasat contorul de bransament) si, cum vedeti in articolul citat, trebuie facut de o persoana autorizata, cu un soft autorizat de ANRSC.
In plus de asta repartitorul arata, nu un consum propriu-zis, ci o proportie fata de consumul celorlalti proprietari, un procent din consumul comun.
Deci, singur, administratorul, care nu este o persoana autorizata ANRSC sa faca acest calcul, nu are celelalte elemente ale acestui calcul.
La montarea repartitoarelor se face in prealabil si un inventar al infrastructurii de incalzire la nivel de scara (comun si apartamente).
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata caldurii in apartament nelocuit cu repartitoare DEXX DEXX Buna ziua, Am avut in proprietate un apartament in bloc pana la data de 21.12.2012. Imobilul avea repartitoare de caldura cu exceptia unui singur calorifer ... (vezi toată discuția)
Contorizarea individuala a apartamentului aradora2 aradora2 Buna ziua! As avea o intrebare. Mama este pensionara si locuieste la bloc. Acum cativa ani apartamentul a fost obligatoriu contorizat. Acum va avea loc o ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii la un apartament nelocuit ionel.diaconu1979 ionel.diaconu1979 Buna ziua Locuiesc intr-un bloc cu centrala proprie de incalzire.Ne confruntam cu urmatoarea problema. Blocul are 16 apartamente cu aceeasi suprafata utila ... (vezi toată discuția)