avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare indemnizatie

Bună seara,as dorii sa știu dacă mă încadrez pt a beneficia de indemnizatie în cazul în care termin cursurile scolii post liceale în august 2017 și urmeaza sa nasc în ianuarie 2018.Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 27 Ianuarie 2017
Data prezumata a nasterii : ianuarie 2018

Perioada eligibila pentru CCC : februarie 2016 - ianuarie 2018

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului trebuie sa aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau sa va fi aflat în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

In perioada august 2017 - ianuarie 2018, ce statut veti avea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pfa MLCristina MLCristina Buna ziua! Sunt pfa din 7 martie 2017, cu 6 luni inainte adica din septembrie nu am mai avut contract nicaieri. Acum, sunt insarcinata si termenul e pe 1 ... (vezi toată discuția)
Pentru indemnizația de creștere a copilului Andreea Patricia Andreea Patricia M-ar interesa și pe mine dacă se mai poate plăti o lună la casa de asigurări că să pot beneficia de indemnizația pentru creșterea copilului cea de 2 ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului? Suzana.iuliana Suzana.iuliana Buna seara.....sunt insarcinata in 23 de saptamani iar anul trecut am terminat scoala postliceala cu cursuri la zi....acum m-am inscris din nou la alta ... (vezi toată discuția)