Sunt un pensionar cu o pensie sub 2000 lei. Cine stie sa spuna cum se declara si cum se impoziteaza veniturile provenite din inchirierea unui apartament in regim hotelier (cu ziua) prin intermediul unei firme, de exemplu Airbnb, care are sediul in strainatate, gaseste, sorteaza si trimite clientii, incaseaza venitul si imi vireaza in contul din Romania sumele cuvenite prin contract. Mentionez ca firma isi opreste doar un comision si tva pentru aceasta prestatie, iar eu administrez apartamentul cu toate cheltuielile aferente (curatenie, intretinere bloc, energie, consumabile, reparatii, asigurari, administrare, etc) Este oare suficient sa adaug aceste venituri la declaratia de impozit anuala, dupa aceleasi reguli ca si cele pentru inchirierea pe termen lung cu contract? De fapt problema este ca in acest regim (hotelier) nu poti estima nici un fel de venit pe un an intreg, nici macar pe o luna, deoarece este posibil sa ai pauze mari intre clienti sau chiar de loc. O alta problema ar fi faptul ca pretul de inchiriere poate varia foarte mult in functie de multi factori ceea ce face imposibila orice estimare. Oare cand se va hotara statul roman la a mai ne obliga sa platim birurile in avans pentru niste venituri pe care poate nu le vom realiza niciodata? Cand o sa se gandeasca cei care dirijeaza finantele in tara asta sa stimuleze si sa ajute pe micul intreprinzator?
Multumesc.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.