avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1901 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare persoana fizica pentru inchiriere ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare persoana fizica pentru inchiriere apartament.

Sunt un pensionar cu o pensie sub 2000 lei. Cine stie sa spuna cum se declara si cum se impoziteaza veniturile provenite din inchirierea unui apartament in regim hotelier (cu ziua) prin intermediul unei firme, de exemplu Airbnb, care are sediul in strainatate, gaseste, sorteaza si trimite clientii, incaseaza venitul si imi vireaza in contul din Romania sumele cuvenite prin contract. Mentionez ca firma isi opreste doar un comision si tva pentru aceasta prestatie, iar eu administrez apartamentul cu toate cheltuielile aferente (curatenie, intretinere bloc, energie, consumabile, reparatii, asigurari, administrare, etc) Este oare suficient sa adaug aceste venituri la declaratia de impozit anuala, dupa aceleasi reguli ca si cele pentru inchirierea pe termen lung cu contract? De fapt problema este ca in acest regim (hotelier) nu poti estima nici un fel de venit pe un an intreg, nici macar pe o luna, deoarece este posibil sa ai pauze mari intre clienti sau chiar de loc. O alta problema ar fi faptul ca pretul de inchiriere poate varia foarte mult in functie de multi factori ceea ce face imposibila orice estimare. Oare cand se va hotara statul roman la a mai ne obliga sa platim birurile in avans pentru niste venituri pe care poate nu le vom realiza niciodata? Cand o sa se gandeasca cei care dirijeaza finantele in tara asta sa stimuleze si sa ajute pe micul intreprinzator?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian82D , utilizator 23:00, 23 Aprilie 2017
Impozitul se va plati dupa norma anuală pe venit.
[ link extern ]
Căutați exact pentru județul dumneavoastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal serviciu airbnb in romania? alex_alex_92 alex_alex_92 Buna ziua, As vrea sa dau o camera de aprox 18 mp prin serviciul AirBnB. Exista un precedent legal pentru astfel de servicii? Sau un cadru legal? As vrea ... (vezi toată discuția)
Cum se declara venituri mici si sporadice din inchiriere in regim hotelier per noapte? vioricaw vioricaw Cum se declara veniturile mici si sporadice din inchiriere in regim hotelier per noapte? Ma gandesc sa dau la inchiriere in regim hotelier o garsoniera, nu ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament in regim hotelier Crina14 Crina14 Salutare..Sunt proprietarul unui apartament cu doua camere (camera de dormit si living) si doresc sa-l dau spre inchiriere in regim hotelier. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)