avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... copil handicap 6 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

copil handicap 6 ani

Buna seara! Eu nu mai lucrez de 3 ani. Am un copil cu handicap mediu care are acum 6,5 ani. I-au fost eliberate certificate de handicap de la 3 ani. Autoritatea emitenta (Protectia Copilului) mi-a spus anual sa depun actele la ei pentru 39 lei/luna, iar la primarie pentru 200 lei/luna. Atat. Abia azi, aflu intamplator de la o vecina ca acest copil are dreptul de cativa ani de 400 lei/luna (respectiv vreo 1000/ luna din iunie 2016). Am mers in final la primarie, m-au plimbat de la usa la usa si nimeni nu imi spunea nimic clar. Pana la urma s-au lamurit ca eu trebuia sa fi depus un dosar ptr indemnizatie la varsta de 3 ani ai copilului.... Am depus pana la urma dosarul, dar mi s-a spus ca nu-mi mai pot da retroactiv suma de 16400 lei de care as fi benefiat daca depuneam dosarul la timp, urmand sa-mi dea indemnizatie doar pentru jumatatea de an remasa, pana cand el implineste 7 ani.
Atatia functionar au pus mana pe certificatele lui de handicap de-a lungul anilor si niciunul nu a amintit de vreun dosar. S-au rastit la mine ca trebuia sa fi studiat la timp legislatia. Au spus ca sunt singura vinovata pentru situatia in care ma aflu. Mai e vreo sansa sa recuperez acesti bani in instanta? Care este legea pe care ar trebui sa ma bazez? Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:18, 31 Ianuarie 2017
Nu mai aveti cum sa mai recuperati din urma.

Pentru situatia în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute de lege, indemnizatia se acorda de la data depunerii cererii sau, după caz, începând cu luna următoare depunerii cererii (in acest sens, art.35 alin.1lit.e din OUG 111/2010)

"Nimeni nu poate fi considerat ca nu cunoaste legea, adagiu latin ce exprima principiul potrivit caruia se prezuma ca toata lumea cunoaste legea si nimeni nu poate fi aparat de raspundere invocand necunoasterea prevederilor ei."
[ link extern ]
Pacat, 16400 lei au fost pierduti... Chiar nu se poate face nimic altceva? Pana la urma nu e doar vina mea, ci si a functionarilor din cadrul primariei...
Nu vad unde este vina acelor functionari (!!!) si chiar nu mai puteti face nimic pentru recuperarea acelei sume.
Cum sa nu fie vina functionarilor??? Acum doi ani am fost la Serviciul Indemnizatii cu certificatul de handicap si mi s-a spus clar ca nu am dreptul la nimic in afara alocatiei. Acum o saptamana am fost din nou la ei si am primit acelasi raspuns. Am insistat sa vorbesc cu seful serviciului si abia acea doamna si-a dat seama ca am dreptate. Trebuie sa existe o modalitate de a rezolva aceasta situatie...
Daca ar fi existat, fiti sigura ca era postata acea modalitate.

Ceea ce spuneti dvs , va trebui sa si probati ....in instanta se cer probe si nu vorbe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere al doilea copil ClaudiaMG ClaudiaMG Buna ziua! Am o fetita nascuta in 16.07.2012 pentru care am primit indemnizatie timp de 2 ani cat am stat in maternitate cu ea, iar cand aceasta a ... (vezi toată discuția)
Plangere contra unui functionar din cauza caruia s-au pierdut drepturi vertrad2 vertrad2 Buna seara! Vreau sa fac o plangere impotriva unui functionar de la primarie. Ce trebuie sa fac mai exact, e vreo procedura anume sau depun pur si simplu ... (vezi toată discuția)
Prelungirea concediului de crestere a copilului de la 2 la 3 ani (copil cu dizabilitate) Adrianabuz Adrianabuz Buna seara, Problema mea tine de documentatia necesara depunerii dosarului de prelungire si de momentul depunerii acestuia: - cu cat timp inainte de ... (vezi toată discuția)