avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Excludere consilier local
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Excludere consilier local

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Socrul meu este consilier local la o Primarie,dar nu mai poate participa la sedintele lunare din motive medicale,respectiv sufera de o boala incurabila si este imobilizat la pat(din luna Decembrie a anului trecut el se afla in spital). Primarul localitatii,avand un consilier mai putin, ne preseaza ca sa-i dam demisia, desi cred ca acest lucru nu este posibil. Va rog sa ma ajutati cu ceea ce trebuie facut,avand in vedere ca sansele de a se reintoarce sunt foarte mici.Multumesc.
O posibilitate este demisia , daca spuneti ca sansele de intoarcere sunt foarte mici.

O alta posibilitate este sa-i inceteze de drept mandatul.

Calitatea de consilier local încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de imposibilitatea exercitării mandatului pe o perioada mai mare de 6 luni consecutive, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege.
Demisia, semnata si datata, depusa la registratura institutiei. In prima sedinta ordinara a Consiliului local, se va adopta o hotarare prin care se ia act de incetarea de drept a mandatului de consilier local, inainte de termen, a socrului dvs si se va declara vacant locul sau in Consiliu, urmand a fi validat urmatorul supleant aflat pe listele partudului din partea caruia a fost ales. Demisia nu trebuie motivata.
Dar daca nu poate semna demisia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie consilier local bihoreanca bihoreanca buna ziua.in 2008 am obtinut un mandat de consiler local dar, dupa 3 luni am demisionat din functie din motive personale caci m-am stabilit temporar impreuna ... (vezi toată discuția)
Consilier local mihaela petcu mihaela petcu As dori sa-mi aflu care sunt pasii si ce masuri legale se vor pune in aplicare daca un consilier local lipseste consecutiv de la trei sedinte ordinare de ... (vezi toată discuția)
inlocuire consilier local demisionar Mircea Cristian Mircea Cristian Buna ziua! Care este Legea care reglementeaza inlocuirea unui consilier local care a demisionat din formatiunea politica pe care a reprezentat-o si ce ... (vezi toată discuția)