avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... apelul tardiv si lovit de nulitate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

apelul tardiv si lovit de nulitate

Sint intr-un proces cu o institutie de stat. La fond am cistigat si institutia depune apelul dupa epuizarea termenului de depunere. Cum trebuie sa procedez, si ce articol de lege sa invoc, considerind ca apelul este tardiv si lovit de nulitate? Cred ca e corect ce afirm.
Cel mai recent răspuns: hot_oliviu , utilizator 15:42, 28 Ianuarie 2017
CAPITOLUL III
Nulitatea actelor de procedură
Art. 185
Nerespectarea termenului. Sancţiuni
(1) Când un drept procesual trebuie exercitat într-un anumit termen, nerespectarea acestuia atrage decăderea din exercitarea dreptului, în afară de cazul în care legea dispune altfel. Actul de procedură făcut peste termen este lovit de nulitate.
(2) În cazul în care legea opreşte îndeplinirea unui act de procedură înăuntrul unui termen, actul făcut înaintea împlinirii termenului poate fi anulat la cererea celui interesat.

APITOLUL II
Apelul
Art. 468

Termenul de apel

(1) Termenul de apel este de 30 de zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu dispune altfel.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termene procedurale flomrco47 flomrco47 O institutie de stat a fcaut o contestatie la executare in afara termenului. Trebuia sa o depuna in termen de 15 zile dar a depus-o dupa 19 zile la ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata andy_roxy91 andy_roxy91 In cazul unei ordonante de plata mi s-a pus in vedere sa depun intampinare in termen de 25 de zile de la data comunicarii, facandu-se mentiune ca sunt obligat ... (vezi toată discuția)
Apel dupa respingerea plangerii contraventionale pentru tardivitate cenusa_cristian cenusa_cristian Buna ziua! Am primit si eu o amenda pentru lipsa rovinietei dupa ce am vandut masina de un an, deci neapartinandu-mi ,o amenda consistenta fiind vorba de o ... (vezi toată discuția)