avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partajarea bunurilor imobile este obligatoriu sa se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajarea bunurilor imobile este obligatoriu sa se faca la notarul la care sa facut succesiunea si certficatul de mostenire ?

Dupa decesul sotului s-a efectuat succesiunea la un notar.Tot acelasi notar a eliberat si certificatul de mostenitor.Fostul sot a avut 2 copii dintr-o casatorie anterioara caare au partcipat la succesiune si au primit certificatele de mostenitori,certificate care au fost operate in colile funciare.Intrebarea e daca partajul trebuie facut lin mod obligatoriu la acelasi notar sau se poate merge la alt notar.(asupra conditiilor in care urmeaza sa se faca partajarea mostenitorii au cazut de acord)
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 23:28, 27 Ianuarie 2017
Puteti sa mergeti si la alt notar.
av. Ileana Schwarz
Puteți merge și la alt notar. La Notariatul la care s-a dezbătut succesiunea puteți cere copii de pe actele din dosarul succesoral, asta în cazul în care aveți nevoie de astfel de acte la partaj și nu mai sunteți în posesia acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu mostenirea in acest caz? nicoleta_85 nicoleta_85 Ce se intampla cu mostenirea (sa spunen o casa, masina si terenuri) in cazul in care nu se deschide succesiunea in termen de 6 luni de la decesul unei ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire trompy trompy Buna seara ! Am nevoie de ajutorul Dumneavoastra In urma cu 10 ani bunicii din partea mamei au decedat,acestia detineau cateva hectare de pamant .Mostenitori ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire din partea copiilor aflati in strainatate mugurelu mugurelu Ion moare. La mostenire vin sotia si 3 copii dintr-o casatorie anterioara a acestuia. Un copil se afla in tara, doi in strainatate. Copii sunt de acord sa ... (vezi toată discuția)