avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere, exista vreo sansa sa castig !?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere, exista vreo sansa sa castig !?

I-am oferit spre folosinta fostei prietene un telefon marca Apple, am aflat ca m-a inselat, l-am blocat cu icloud si mi-a fost inapoiat. Dupa un timp fosta m-a rugat sa i-l inapoiez ca avea nevoie pt facultate, etc. Am ajuns la un acord verbal cu anumite conditii, dupa ceva timp ma trezesc ca parola icloud imi este schimbata iar telefonul respectiv scos de pe contul icloud personal. Acum tind sa cred ca ea dupa 3 ani de relatie imi cam stia parolele si a ghicit parola. Am confruntat-o telefonic sa-mi dea telefonul si parola inapoi dar mi-a fost inapoiata doar parola nu si telefonul. Mentionez ca nu am niciun act sa dovedesc ca telefonul este al meu, doar email-ul de la apple precum ca mi-a fost schimbata parola si scos telefonul de pe icloud si o conversatie in text unde admite ce a facut ! Ce pot sa fac ?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 12:36, 29 Ianuarie 2017
Atat timp cat fara a detine documente de provenienta telefon,fara a incheia inscris cu ex prietena,pentru imprumut telefon,este hazardat sa ne pronunutam asupra sanselor recuperarii acestuia
Daca amiabil nu solutionati,verificati daca aveti martori,probe,in baza carora eventual sa promovati o plangere catre politie

Am uitat sa mentionez ca am o convorbire sub forma de text in care ea admite savarsirea faptei, adica spargerea contului. Exista martori care stiu ca telefonul meu a fost doar dat spre folosinta. As putea sa contactez Apple ?
Vreau totusi sa raspunda in fata legii conform art 360 ca mi-a intrat pe contul personal icloud si mi-a schimbat parola, am dovezi pt aceasta
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017
gi-jane2, moderator
Rezolvati amiabil problema, asta trebuie sa faceti.
Politia nu se baga pentru ca este un litigiu in drept civil. Un proces ar costa timp, nervi si bani, plus ca n-ar fi sigur ca-l veti castiga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmărire locație după imei-ul telefonului făcut cadou. cum ar trebui prezentată situația dacă ar fi să se meargă la poliție? robertyy robertyy Salutare Ma confrunt cu urmatoarea situatie si as dori sa inteleg cadrul legal. Am o prietena care isi doreste sa iasa dintr-o relatie cu un tip. In ... (vezi toată discuția)
Cont de e-mail spart Miyako Miyako Este vorba despre o discutie avuta pe un forum oarecare si nu neam putut pune de acord. Unei persoane i sa spart contul de email si i sa schimbat parola. Cel ... (vezi toată discuția)
Hartuire facebook AndreiAndrei1989 AndreiAndrei1989 Buna seara. sunt nelamurit in legatura cu ceva. pana acum 1 luna si am avut o relatie, nu am mai putut continua. de 2 saptamani fosta a inceput sa faca ... (vezi toată discuția)