avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de concediu de creștere a copilului ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de concediu de creștere a copilului ?

In ultimi doi am avut venituri impozitabile dar contractul meu actual de munca se termina pe 31.08.2017 iar eu ar trebui sa nasc pe 16.09.2016 dacă rămân descoperită 2 săptămâni pot beneficia de concediu de creștere, dacă nu ce soluție am sa pot beneficia de concediu si sa nu rămân descoperita
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:01, 28 Ianuarie 2017
Data nasterii : septembrie 2017

Perioada eligibila pentru CCC : octombrie 2015 - septembrie 2017

1. Contractul individual de munca fiind incheiat pe perioada determinata acesta inceteaza de drept, conform art.56 alin.1 lit.i C.mun., la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat, indiferent de situatia in care persoana incadrata se afla la acea data, daca nu se decide prelungirea duratei c.i.m.

2. In aceasta situatie aveti doua posibilitati :
- fie va depuneti actele la AJOFM, pentru somaj
Detalii gasiti aici : www.avocatnet.ro/content/for...


- fie sa depuneti certificatele pentru concediul de maternitate la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care le va calcula si le va achita
.
Dupa terminarea concediului de maternitate veti depune la Primarie actele pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC.

3. Daca nu doriti sa urmati nicuna din cele doua modalitati, atunci , potrivit art.4 din OUG 111/2010 , perioada cuprinsa 31.08.2017 - 16.09.2017 nu va afecteaza dreptul de a benefica de indemnizatia pentru CCC.

In calculul celor 12 luni se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri impozabile.

Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului.

Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la art.4 alin. (2) din OUG 111/2010.

OUG 111/2010
Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil bobolotionel bobolotionel daca am fost angajat in din 15 07 2015 si sotia naste in iunie 2016 am dreptul la concediu de crestere al copilului? (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului paraschiva28 paraschiva28 Buna ziua! am nevoie de un raspuns daca e posibil referitor la faptul ca am 10 luni lucrate cu carte de munca si doresc sa imi schimb locul de munca...am ... (vezi toată discuția)
Obligatiile angajatului si angajatorului in cazul sarcinii roxanasimona roxanasimona Buna ziua, As vrea sa stiu daca pentru a beneficia in totalitate de drepturile indemnizatiei de crestere a copilului, o angajata care este insarcinata poate ... (vezi toată discuția)