avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț de comun acord

Dacă divortam de comun acord la tribunal mai trebuie martori și avocat? Eu cu actuala soție avem un băiețel de 3ani și am hotărât împreună să rămână la mine se mai face ancheta sociala? Și cât durează?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:56, 28 Ianuarie 2017
Dacă sunteți de acord cu divorțul nu mai este nevoie de martori, dar anchetă se mai face deoarece instanța trebuie să se edifice asupra condițiilor pe care părintele le asigură copilului. Oricum, de obicei, până la primul termen în ședință publică ancheta va fi la dosar și veți putea divorța la primul termen.

Da, un divort pe acordul părților se poate finaliza la primul termen și fără a se audia martori.
Cu 200 lei puteți divorta la instanta, acesta fiind costul total al divortului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin intelegere (din culpa comuna) raluca dragan raluca dragan in cazul divortului prin intelegere (din culpa comuna), se poate pronunta hotararea de divort de la primul termen? daca am cazut de acord asupra custodiei ... (vezi toată discuția)
Cat de repede se poate divorta ? IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna seara, va rog sa-mi spuneti si mie cum sa procedez pt. un divort rapid in conditiile in care am doi copii minori, o casa si vreo doua rate comune la ... (vezi toată discuția)
Divort copii notar pati pati Buna ziua Va rog sa-mi spuneti care este procedura in cazul unui divort cu copii la notar. Ce acte trebuie si in cat timp se poate finaliza? (vezi toată discuția)