avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transport la serviciu si retur
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transport la serviciu si retur

Buna ziua,
lucrez in afara Bucurestiului,in jud Giurgiu.
Angajatorul este obligat sa-mi asigure transportul la serviciu si retur?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:35, 28 Ianuarie 2017
Nu are o astfel de obligatie legala, aceasta putand fi prevazuta fie in ccm la nivel de unitate, fie in reg.intern al angajatorului ori in c.i.m.
din ce stiu, sper sa nu gresesc. angajatorul este obligat sa plateasca sau sa asigure transportul de la sediul firmei pana la locul unde te detaseaza sa lucrezi si inapoi la sediul firmei. daca tu esti din bucuresti si firma din giurgiu, atunci nu este obligat. doar daca te trimite de exemplu de la giurgiu la calarasi in interesul firmei. sau depinde de acordurile intre angajator si angajat.
daca se poate ca angajatii sa plateasca transportul,transportul facandu-se cu auto detinut de angajator,aceasta solutie este legala?
Daca angajatii sunt de acord, atunci poate sa plateasca transportul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare transport la si de la serviciu alx69 alx69 Buna ziua, am si eu o intrebare/nedumerire. Exista vreo lege/hotarare care obliga angajatorul sa asigure transportul la si de la serviciu in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Mutarea locului de munca lumifatu lumifatu Lucrez intr-o companie multinationala si patronul acesteia doreste mutarea sediului intr-o alta localiate la o distanta de 70 km de Bucuresti. Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Legea salariilor compensatorii predav predav doresc sa stiu daca firma la care inca mai lucrez cateva zile acorda salarii compensatorii ,in contractul individual de munca nu este specificat, si contractul ... (vezi toată discuția)