avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general VANZARE BILET TRANSPORT IN COMUN
Discuție deschisă în Contabilitate în general

VANZARE BILET TRANSPORT IN COMUN

Buna ziua. Am si eu neovie de o mana de ajutor. Mai nou, angajatorul pt care lucrez, s-a gandit ca amplasamentul firmei permite vanzarea biletelor de transport in comun catre populatie. Ca atare s-au achizitionat aceste tichete cu factura (inclusiv TVA). Problema mea este urmatoarea: daca intrarea in gestiune o fac pe baza NIR-ului, si iesirea pe baza...??? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 14:52, 8 Septembrie 2009
... raportului zilnic de gestiune, de exemplu.

Dimineata se face inventarul, in timpul zilei se vind biletele, seara se numar banii si sa numara biletele, diferenta s-a vandut.
Eu presupun din cazul dvoastra ca sunteti o societate cu o anumita activitate care, pe linga acea activitate, datorita amplasamentului, mai comercializati si acele bilete de transport in comun.
Iesirea o faceti in functie de tipul de gestiune pe care-o folositi.
Aceste bilete sunt ca si oricare alta marfa. Daca aveti evidenta global valorica desc pe baza coef k. Daca aveti evidenta cantitativ valorica, desc in functie de numarul de bilete vindute intr-o zi, in functie de metoda (FIFO, LIFO etc) pe care o folositi in firma. De vazut daca nu aveti obligativitatea de a folosi casa de marcat.
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
t.simona, utilizator
Procedura este simpla: dimineata se dau pe baza de proces verbal de predare primire un anumit numar de bilete , seara se predau biletele ramase si suma de bani incasata pe cele vandute! Tot pe baza de proces verbal de predare primire. Biletele se inregistreaza ca si intrare in gestiune pe baza de NIR.
SUCCES!
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare de gestiune costicul costicul Am o problema.Cum se face descarcarea de gestiune , avand un stoc de 30000 ron? Nu mai am nici o alta suma.Ma puteti ajuta?Se poate face asta? (vezi toată discuția)
Contabilizare vanzare cereale ramona chisalita ramona chisalita Buna ziua. In cazul in care s-au cantarit 12000 kg grau, dar pe factura apar doar 11000 kg (de exemplu), diferenta reprezentad corpuri straine, cum descarc ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat trebuie conectata obligatoriu la un pc? carmenbn carmenbn 1.Am achizitionat o casa de marcat si nu stiu exact ce trebuie sa facem mai departe.La magazin nu exista un PC care sa tina evidenta stocului de marfa.Intrarea ... (vezi toată discuția)