avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Am 62 de , si o vechime de peste 38 de ani cu cotizare permanenta. Actualmente sunt actionar la doua firme private, fiind si Director la una din ele. pot depune toate actele necesare pe ntru pensia anticipata cu penalizarile legale. Provenind din mediul privat pot cere pensie anticipata ,daca da de ce acte am nevoie?
Multumesc.
Adrian Vasilescu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:31, 28 Ianuarie 2017
Nu puteti beneficia de pensie anticipata deoarece nu indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 43 ani.

Puteti , in schimb, beneficia de pensie anticipata partiala.
Detalii : [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta intre pensia anticipata partiala si pensia anticipata? walterarnold walterarnold Care este diferenta intre pensia anticipata partial si pensia anticipata ? Am 60 de ani si o vechime de 41 de ani. Cum si cand pot beneficia cat mai repede de ... (vezi toată discuția)
Pensionare dorel57 dorel57 nascut 1957 04 vechime in munca 36 ani lucrat gr.2 12ani .cand ma pot pensiona anticipat . multumesc (vezi toată discuția)
Am 38 de ani vechime. pot deveni pensionar? alinbolbos alinbolbos Buna, Sunt nascut in 14 octombrie 1954 (varsta de 58 ani) si am 39 de ani pe cartea de munca, din care unul e anul in care am efectuat stagiul militar. ... (vezi toată discuția)