avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare bani

Buna ziua.
Tatal meu a cumparat "pe incredere" un cal de la cineva la recomandarea unui prieten fara a face vreun act de vanzare cumparare. Au facut proba animalului si au batut palma. Cam dupa o saptamana calul a inceput sa sara in 2 picioare nemaivoind sa traga caruta goala pe loc drept. Tata a luat atunci legatura cu vanzatorul care a fost de acord sa primeasca inapoi calul si sa returneze banii; dar pentru ca cheltuise deja o parte din bani au convenit ca restituirea banilor sa se faca atunci cand va avea toata suma. Acuma saracul tata asteapta de vreo luna sa primeasca banii sa isi poata cumpara un alt cal.
Nefiind semnat nici un contract de vanzare-cumparare va intreb : exista vreo modalitate de a-l face pe vanzator sa ii inapoieze banii? Exista doar martori.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 20:15, 28 Ianuarie 2017
Doar prin instanta il puteti obliga si doar daca atacati contractul pentru frauda, eroare, dol sau daca paratul nu se opune la dovedirea contractului doar cu martori. Altfel, nu cred ca puteti dovedi ca a existat o imposibilitate materiala sau morala de incheiere a actului in scris.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017
Ana-Maria Pînzaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba dol Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Avem un contract de vanzare-cumparare in forma autentica. vanzatorii se trezesc dupa ... ani ca vor sa-l anuleze pt dol. Conform doctrinei dolul se poate ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren ce acte sunt necesare pentru cumparare teren?Mai concret:
-ce acte trebuie sa aiba vanzatorul si ce trebuie facut dupa cumparare? unde trebuie mers si cu ce? (vezi toată discuția)
Anulare act de vanzare cumparare mircea43 mircea43 La sfarsitul anului2009 ( 01.11.2009 mai exact) mama mea a intocmit un contract de imprumut cu o persoana fizica pt. suma de 20.000. ron. In cadrul acelui ... (vezi toată discuția)