Buna ziua !
O situatie ca aceasta nu cred ca o poate avea nimeni cred ca este un caz unic .
Sunt angajata la o firma de 13 ani .
Din 08/05/08 am fost detasata la o alta firma pana la 07/06/09 aceasta urmand a fi prelungita .
Pana la /05/08 firma angajatoare mi-a platit toate drepturile insa taxele pana in luna01 /01/08.
Firma la care am fost detasata sa obligat sa imi plateasca drepturile salariale inclusiv taxele aferente
Drepturile salariale mi-au fost platite pana la 03/08 dar taxele nu au fost platite .
La data de 10/07/2009 muncitoarele nu au vrut sa mai lucreze datorita neplati salariilor pe luna aprilie,mai .
are loc un proces in care se declara greva ilegala .
Muncitorii nu se intorc la munca .
Este pe rol un proces pentru drepturi banesti parati fiind si firma angajatoare si firma la care am fost detasati .
In acest timp firma angajatoare suspenda contractele de munca tuturor angajatilor pe motiv de greva cu exceptia a 10 contracte (resp.resurse umane,resp.productie,agenti de pazasi sefe tura ) si incepe procedura de faliment .
Eu care nu am contractul nesuspendat am dreptul la ajutor de somaj?
Daca firma intra in faliment ce se va intampa cu muncitorii ?
Daca firma nu are cu ce sa plateasca toate datoriile catre toti creditorii cine se obliga sa plateasca restul?
Eu ce trebuie sa fac ?
Demisia nu mi-o dau sa scape ei usor de mine
Astept raspuns daca il are cineva ,pana acum nu sa dovedit a fi cineva.
1. Ca sa beneficiati de somaj ar trebui ca c.i.m. sa inceteze din motive neimputabile dvs si sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
2. Daca firma intra in faliment, c.i.m. va inceta , iar salariatii vor beneficia de somaj numai daca indeplinesc conditiile de mai sus (cea referitoare la stagiu).
3. Drepturile salariale restante se platesc inainte de orice alte obligatii ale firmei care intra in faliment.
Eu am lucrat pana la 07/06/2009 pana cand am avut detasare.
de la acea data am fost prezenta la firma cam 2 saptamani ,avocati firmei ne-au spus sa stam acasa pna se va decide ceva (totul verbal) nu se intocmesc pontaje nu se intocmesc state .
Somaj
lilianavasii
am lucrat in urmatoarele perioade19 09 1985\\25 06 1986 ;05 08 1986\\01 05 1988; 08 03 1996/01 07 1996; 06 12 2004\\15 07 2005;01 09 2005\\29 09 2006; 02 10 ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj
lilivlad
sunt angajata la o firma din 1997 in 2008 firma ma detaseaza la o alta firma aceasta obligandu-se sa imi plateasca salariul si contributiile .In 2009 iunie ... (vezi toată discuția)