avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INSCRIEREA CONCEDIILOR MEDICALE IN CARNETELE DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INSCRIEREA CONCEDIILOR MEDICALE IN CARNETELE DE MUNCA

Va rog sa-mi spune-ti daca este legala inscrierea in carnetul de munca a suspendarilor pentru incapacitate de munca mai mica de 30 de zile calendaristice?
Va solicit si textul de lege ce prevede inscrierea in carnetul de munca a suspendarilor pentru incapacitate temporara de munca.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 21:36, 8 Septembrie 2009
In practica, nu se trec suspendarile c.i.m. ca urmare a incapacitatii temporare de munca.
Decretul nr.92/1976 prevede in art.6 (1) ca, modificarile intervenite în executarea contractului de munca, dupa întocmirea carnetului de munca, se înscriu în acesta în termen de 15 zile de la data producerii lor.
1. Mai mici sau mai mari de 30 de zile, concediile pentru incapacitate de munca sunt la fel.
2. Eu nu am trecut niciodata concediile medicale in carnetul de munca, indiferent de durata lor. Ele nu produc o modificare a CIM (asa cum este specificat in D.92/1976, art.6(1)).
3. Perioadele lucrate precum si cele nelucrate (boala, CFP, nemotivate etc.) se regasesc in declaratiile lunare care se transmit la Pensii, Sanatate si Somaj.
4. Asa ca fie ca se trec sau nu medicalele in carnetul de munca, actiunea nu are nici un efect asupra salariatului.
concediile medicale nu se inscriu in carnetele de munca.

cum ne-ar sta sa facem decizie de suspendare CIM ptr fiecare salariat atunci cand acesta are si el 3 zile sau 30 zile sau oricat de concediu medical.

sa nu ne facem viatza mai grea decat este!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspindarea cim si concediul medical Milos Alexandru Milos Alexandru Buna ziua, Va solicit sprijinul in urmatoarea problema: O societate a avut un salariat care a fost 30 zile calendaristice consecutive in medical. Rugamintea ... (vezi toată discuția)
Perioda concediu medical- suspendare care se inscrie in cm? In ce situatie, concediul medical - perioada de suspendare a CIM- se inscrie in Carnetul de munca? Multumesc! (vezi toată discuția)
Sanctiunea pt neinregistrarea in carnetul de munca a perioadei de cfs? lauracorina lauracorina Care este sanctiunea pt neinregistrarea in Carnetul de munca a perioadei de CFS? (vezi toată discuția)