avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Valoare diurna 2017
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Valoare diurna 2017

Valoarea diurnei interne pentru 2017 a ramas tot 2,5 x 17=42,50 lei (pentru sistemul privat) ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 29 Ianuarie 2017
Nu s-a modificat valoarea maxima pentru diurna neimpozabila.

art.77 C.fisc.
(2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică și următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:
....
k) indemnizațiile și orice alte sume de aceeași natură, altele decât cele acordate pentru acoperirea cheltuielilor de transport și cazare, primite de salariați, potrivit legii, pe perioada delegării/detașării, după caz, în altă localitate, în țară și în străinătate, în interesul serviciului, pentru partea care depășește plafonul neimpozabil stabilit astfel:
(i) în țară, 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru indemnizație, prin hotărâre a Guvernului pentru personalul autorităților și instituțiilor publice;

(ii) străinătate, 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru diurnă prin hotărâre a Guvernului pentru personalul român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cutepov cutepov La calcularea ICCse ia in calcul diurna??????Exemplu salariu lunar net4629+66ron/zi diurna lunar1980 activitatea firmei se desfasoara in Franta...deci la ... (vezi toată discuția)
Venituri realizate in timpul concediului de crestere copil alexandra_19 alexandra_19 Buna ziua. Am fost angajata la 2 firme si dupa terminarea concediului de lauzie mi-am suspendat activitatea la ambele firme pentru a putea beneficia de ... (vezi toată discuția)
indemnizație de delegare și alocație de cazare pentru sectorul privat începând cu 01.01.2019. mulțumesc. IAMANDI CRISTIAN IAMANDI CRISTIAN Va rog sa-mi spuneți (și baza legala) care este valoarea indemnizației de delegare și alocației de cazare pentru sectorul privat începând cu 01.01.2019, ... (vezi toată discuția)