avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amanarea aplicarii pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amanarea aplicarii pedepsei

Buna ziua,
As dori si eu o indrumare va rog. Ce pasi trebuie urmati dupa finalizarea termenului de probatiune fara probleme?
Pe scurt am fost prins baut la volan in 2011, 2 ani a stat dosarul la politie, 7 luni la parchet, iar in urma acordului de recunoastere a vinovatiei am primit 1 an de puscarie cu suspendare. Judecatoria a amanat aplicarea pedepsei si mi a dat 2 ani de supravehere si fara drept de conducere. In februarie se finalizeaza termenul de doi ani fara probleme. Mentionez ca din 2011 pana acum nu am am avut permis(in seara incidentului eliberandumi se dovada fara drept de circulatie. In hotararea judecatoreasca este mentionat faptul ca permisul nu este anulat ci doar dreptul de a conduce este suspendat.
Cum se procedeaza? Serviciul de probatiune trimite dosarul la judecatorie? Trebuie sa primesc de la acestia un act cum ca imi pot ridica permisul? Voi avea iar termen de judecata? Voi avea nevoie de avocat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian Catalin Arhire , Evaluator 18:05, 30 Ianuarie 2017
In principiu , odata incheiata perioada de supraveghere , intervine reabilitarea de drept . In cazul in care nu va surveni reabilitarea de drept o puteti solicita in instanta ( fara aparator ). Cat priveste dreptul de conducere depinde ce anume este mentionat in dispozitivul hotararii , acolo o sa gasiti pentru ce perioada a fost suspendat acest drept .
Nu este stipulat un termen...in planul de supraveghere(care este de 2 ani) scrie ca in tot acest timp cat sunt sub supraveghere nu am dreptul sa conduc
In dispozitivul sentintei trebuia mentionata perioada masurii complementare a suspendarii dreptului de a conduce dar daca in planul de supraveghere e mentionat acest lucru atunci dupa ce expira perioada de supraveghere va puteti adresa Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere pentru acordarea permisului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan adrian112112 adrian112112 Buna seara, Am consumat alcol in data de 06.10.2008 si m-am urcat la volan, am avut o alcolemie de 0.61 in aer expirat. In data de 30.10.2008 am fost ... (vezi toată discuția)
Conducerea cu permisul reținut anterior tot pentru alcool la volan. la ce pot să mă aștept, este posibil să fac închisoare? Madalin1988 Madalin1988 Buna ziua am fost prins în ianuarie băut la volan.si mi sa reținut permisul .am deja un dosar iar acum mă prins din nou băut și fără permis.pot sa stiu ... (vezi toată discuția)
Carnet suspendat Cosmin920 Cosmin920 Am fost prins băut cu 0,24 la volan , mi s a suspendat carnetul pentru 90 de zile in acest timp am fost prins conducând fără permis , am mai avut un proces ... (vezi toată discuția)