avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Se poate executa cu copie dupa titlul executoriu?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Se poate executa cu copie dupa titlul executoriu?

Buna seara,

Am si eu o intrebare: se poate face o executare silita avand NU originalul ci doar copie conforma cu originalul dupa titlul executoriu, va rog?
Si in caz ca da (sau nu), care e temeiul legal si sustinerea acestuia.
VA FOARTE MULTUMESC!=D>

Rog un moderator sa imi mute si mie acest subiect in sectiunea Executari silite intrucat din eroare s-a publicat aici. Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2017
KLTM, utilizator
Cel mai recent răspuns: KLTM , utilizator 18:30, 2 Februarie 2017
Va trebuie titlul executoriu in original sau in copie legalizata, dupa caz. Temeiul de drept il reprezinta art. 664 alin. (4) din codul de procedura civila.
Buna ziua si multumesc.

Art. 664
Înregistrarea cererii de executare
(1) De îndată ce primeşte cererea de executare, executorul judecătoresc, prin încheiere, va dispune înregistrarea acesteia şi deschiderea dosarului de executare sau, după caz, va refuza motivat deschiderea procedurii de executare.
(2) Încheierea prevăzută la alin. (1) se comunică de îndată creditorului. În cazul în care executorul judecătoresc refuză deschiderea procedurii de executare, creditorul poate face plângere, în termen de 15 zile de la data comunicării încheierii prevăzute la alin. (1), la instanţa de executare.

Nu vad unde scrie de copia legalizata dupa titlul executoriu. Daca puteti va rog sa precizati ca in art. 664 nu e sau [poate nu vad eu.



Va trebuie titlul executoriu in original sau in copie legalizata, dupa caz. Temeiul de drept il reprezinta art. 664 alin. (4) din codul de procedura civila.


Art. pe care l-ati citat dvs. e art. 665 dupa republicarea codului de procedura civila din 10.04.2015.

Art. 664 (fost 663 inainte de republicare).

Cererea de executare silită
(1) Executarea silită poate porni numai la cererea creditorului, dacă prin lege nu se prevede altfel.
(2) Cererea de executare silită se depune, personal sau prin reprezentant legal ori convenţional, la biroul executorului judecătoresc competent ori se transmite acestuia prin poştă, curier, telefax, poştă electronică sau prin alte mijloace ce asigură transmiterea textului şi confirmarea primirii cererii de executare cu toate documentele justificative.
(3) Cererea de executare silită, în afara menţiunilor prevăzute la art. 148, va cuprinde:
a) numele, prenumele şi domiciliul sau, după caz, denumirea şi sediul creditorului şi debitorului;
b) bunul sau, după caz, felul prestaţiei datorate;
c) modalităţile de executare solicitate de creditor.
(4) La cerere se vor ataşa titlul executoriu în original sau în copie legalizată, după caz, şi dovada achitării taxelor de timbru, inclusiv timbrul judiciar, precum şi, dacă este cazul, înscrisurile anume prevăzute de lege.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2017
Ana-Maria Pînzaru, Avocat
Multumesc. Inteleg de aici ca se poate face executare silita si dupa copie legalizata desi nu cred ca vreun executor ma primeste cu copia legalizata, nu?
Sau da?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie alimentara centru_cta centru_cta Buna ziua! Am primit de la fosta sotie a unui salariat o solicitare la care atasase copie hotarare instanta judecata pentru a i retine sotului (angajatul ... (vezi toată discuția)
Aplicarea noului cod de procedura civila privind executarea silita darida darida NCPC prevede: ART. 24 Legea aplicabilă proceselor noi Dispoziţiile legii noi de procedură se aplică numai proceselor şi executărilor silite ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat la licitație un imobil executat silit, locuit de rude ale fostului proprietar. cum pot intra în posesie dacă ei nu vor să-l elibereze? lala21 lala21 Bună ziua,am cumpărat un apartament la licitație, am toate actele, dar cine locuiește acolo nu vrea sa părăsească apartamentul(nu sunt foștii ... (vezi toată discuția)