avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie

Buna ziua,
As dori sa stiu cum pot beneficia de stimulent de insertie in conditiile in care doresc sa mai stau acasa cu copilul timp de 3 luni.
Se poate lua concediu fara plata combinat cu concediu de odihna (venit impozbil) ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 30 Ianuarie 2017
Legea și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ si luna celuilalt parinte.

Pe durata CFP, nu veti primi stimulent de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii acordare stimulent insertie dannyy80 dannyy80 Cu cat timp trebuie sa se intoarca mama la serviciu pentru a beneficia de stimulent de insertie daca si tatal opteaza pentru o luna de zile concediu crestere ... (vezi toată discuția)
Pot reveni la serviciu mai devreme decât am menționat în cerere? Cristina Ghiorghita Cristina Ghiorghita Bună seara! Menționez ca sunt in CCC . In cerere am menționat ca stau 2 ani in concediu dar între timp m am răzgândit și doresc să revin la serviciu. ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a stimulentului de insertiea Lavyis Lavyis - Va rog frumos sa-mi spuneti cu cât timp înainte de întoarcerea la serviciu trebuie depus dosarul pentru acordarea stimulentului de inserție până la ... (vezi toată discuția)