avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită amenintat cu transferarea debitului unei firme de ...
Discuție deschisă în Executare silită

amenintat cu transferarea debitului unei firme de recuperari

Atunci cand singura sansa sa demonstrezi ca o societate iti solicita abuziv o suma este calea judecatoreasca, fiindca ANPC e destul de ingradita legislativ sa apere drepturile consumatorilor, incerci si alte artificii, fiindca nu toata lumea are posibilitati financiare sa plateasca cheltuieli de judecata.
Si atunci va intreb: daca eu fac plati partiale din suma solicitata, la cate o luna, mai au dreptul sa transmita unei firme de recuperari datoria?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 14:09, 30 Ianuarie 2017
Daca nu sunteti la zi cu platile conform graficului de rambursare, atunci au dreptul sa exercite masurile legale pentru recuperarea sumelor restante.
Nu exista grafic de rambursare. Imi cer despagubiri de reziliere a unui contract (zic ei, inainte de termen, desi nu am in contract stipulat termenul).
Trebuie analizate in concret documentele pe care le detineti. In orice caz, atata timp cat aveti datorii scadente si neachitate in intregime, nu exista vreo interdictie de a se proceda la recuperarea creantei. Platile partiale, in lipsa unui demers in instanta, nu impiedica recuperarea creantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie -card credit amol amol buna ziua.am primit o somatie de plata de la o firma de recuperari creante privind un debit la o banca (un card expirat )9mentionez ca in urma unei cereri ... (vezi toată discuția)
Am un credit imobiliar in valuta restant la banca guz_marian guz_marian desi cu multe eforturi vreau sa platesc suma restanta iar banca si firma care recupereaza creditul arunca pisica de la unu la altu si nu da nimeni nici macar o ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare!!!!!!!!! oana_81 oana_81 exista vreo varianta sa trec de la firma de recuperare inapoi la banca? (vezi toată discuția)