Atunci cand singura sansa sa demonstrezi ca o societate iti solicita abuziv o suma este calea judecatoreasca, fiindca ANPC e destul de ingradita legislativ sa apere drepturile consumatorilor, incerci si alte artificii, fiindca nu toata lumea are posibilitati financiare sa plateasca cheltuieli de judecata.
Si atunci va intreb: daca eu fac plati partiale din suma solicitata, la cate o luna, mai au dreptul sa transmita unei firme de recuperari datoria?
Nu exista grafic de rambursare. Imi cer despagubiri de reziliere a unui contract (zic ei, inainte de termen, desi nu am in contract stipulat termenul).
Trebuie analizate in concret documentele pe care le detineti. In orice caz, atata timp cat aveti datorii scadente si neachitate in intregime, nu exista vreo interdictie de a se proceda la recuperarea creantei. Platile partiale, in lipsa unui demers in instanta, nu impiedica recuperarea creantei.
Datorie -card credit
amol
buna ziua.am primit o somatie de plata de la o firma de recuperari creante privind un debit la o banca (un card expirat )9mentionez ca in urma unei cereri ... (vezi toată discuția)