avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lovita de fosta sotie a prietenulu meu. Ce pot face? ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lovita de fosta sotie a prietenulu meu. Ce pot face? partea a II-a

Buna Seara! V-am mai scris problema mea acum cateva luni, dar de atunci lucrurile au mai avansat un pic. Am ajuns intr-un moment in care am nevoie de niste lamuriri.
1. Initial fosta sotie nu a vrut sa recunoasca faptul ca m-a lovit, dar fiind un pic presata si aducandu-i-se la cunostinta ca daca minte, totul se va intoarce impotriva ei, recunoaste in scris agresiunea fizica. Eu nu prea vreau sa ma plimb prin tribunale, dar atunci cand politistul de la sectia care cerceteaza cazul a chemat-o pentru a avea o discutie eu cu ea, aceasta nu s-a prezentat si a fost agresiva din pct de vedere verbal si a spus ca pe ea nu intereseaza ce se intampla si ca nu vrea sa dea ochii cu mine. Problema e ca astazi s-au prezentat acasa la mine 2 politisti care m-au invitat maine la sectie sa vorbim. Ulterior am inteles ca si ea a fost chemata maine la sectie. Intrebarea mea este daca pot e legal sa ii cer bani pentru a-mi retrage plangerea (am auzit din mai multe surse ca varianta aceasta se foloseste) sau daca pot sa-mi expun aceasta intentie de fata cu politistul care va asista intalnirea?
2. Daca ea va avea o fire recalcitranta , iar eu semnez trimiterea ei in tribunal, eu am ceva de pierdut din asta? (mentionez ca am certificat medico-legal, iar ea a recunoscut ca m-a lovit printr-o declaratie)? Ea poate sa scape basma curata daca incepe cu povestile ei de genul : "e nefericita din cauza mea", "eu i-am destramat casnicia" etc.
3. Poate sa ceara ca eu sa nu mai pot sa stau prin preajma copilului lor de 2 ani, care se afla in custodia ei (mentionez ca si ea la randul ei are un prieten care sta cu ea si copilul ei in aceasi casa, chiar camera)
4. In tribunal ce sanse am sa cer si sa mi se acorde daune morale si in functie de ce se stabileste cuantumul? (de ex. salariul ei e de 900 ron, pot cere 200 euro)?
5. Am inteles de la politistul de la sectie ca i-a sosit cazierul din localitatea ei de nastere si ca ii se va face dosar penal pentru infractiunea de lovire si vatamare corporala. In cazul acesta, ea fiind cadru didactic (educatoare) la o institutie de stat, va ma putea profesa, avand in vedere ca va avea cazier?
Sper sa imi raspundeti cat mai repede. Multumesc mult. O seara placuta !
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:59, 9 Septembrie 2009
nu stiu daca cu cazier pentru lovire, va mai putea profesa ca educatoare dar stiu ca dvs atiu putea sa-i cereti oficial daune morale pentru loviturile primite.
puteti cere mai mult, ca dupa aceea sa aveti de unde sa scadeti, in felul acesta v-ati intelege iar fosta sotie ar avea de invatzat ca pe viitor o s=o coste scump daca se mai apropie de dumneavoastra.

av.m.vasilescu
Dumneavoastra nu semnati trimiterea ei in instanta, ci faptul ca nu va retrageti plangerea penala ( adica nu a intervenit impacarea partilor) echivaleaza cu trimiterea dosarului la instanta de judecata.
Cat priveste impacarea , este dreptul dumneavoastra sa ii solicitatio o suma de bani.....si la drept vorbind 200 de euro este o suma modica, asa ca puteti sa-i cereti si mai mult. Nu cred ca este in interesul ei sa se ajunga la instanta.
In situatia in care nu consimtiti impacarea,si nu prea este posibil avand in vedere faptul ca a-ti precizat ca fosta locuieste cu prietenul,puteti solicita o suma care macar in parte sa acopre prejudiciile suferite de dvs ,suma substantial mai mare fata de cea mentionata de dvs
Multumesc mult pentru raspunsuri. Sper sa ma ajute pe maine :) Noapte buna
buna ziua .
avand in vedere relatiile tensionate dintre dvs si dansa, intentia dvs de a-i solicita plata unei sume de bani , in schimbu retragerii plangerii penale , s-ar putea intoarce in contra dvs !!
daca dansa declara initial ca este de acord si ulterior va acuza de santaj ??
trebuie sa fiti precauta , parerea mea .
eu v-as sfatui sa mergeti mai departe in instanta, si sa cereti si daune morale .
totul ar fii legal .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala gabytzu gabytzu Am primit un pumni in ochi la care pe certificatul medico legal scrie : x prezinta hematon orbitar si hemoragie subconjuctivala, ce s-au putut produce prin ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica In data de 26 Ianuarie am fost agresat de doua persoane in fata unei discoteci. Pe scurt povestea, din punctul meu de vedere: eram afara asteptam taxiul sa ne ... (vezi toată discuția)
Art 180 al 2 vs art 18 indice 1 (amenda administrativa) ContSters47148 ContSters47148 Salut, Am fost citat intr-o problema.Nu o sa o povestesc acum.Dl politist mi-a zis ca e mica infractiunea,nu am antecedente penale,am recunoscut si am si ... (vezi toată discuția)