avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se plătește o zi de Weekend?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se plătește o zi de Weekend?

Buna seara ,lucrez la o firma x ,cu contract de munca perioada nedeterminata,inițial contractul a fost de 8 ore, dar s-a schimbat la 12/24 și 12/48.Eu de exemplu am lucrat intr-o sâmbătă de noapte (12/48) sunt liber 2 zile de drept luni și marți iar, in pontaj mi se bagă W (marți)-care înseamnă recuperare timp liber plătit),nu ar fi normal sa am 3zile liber (inclusiv miercuri) sau sa mi se plătească dublu ziua de Weekend ,la un alt coleg care este angajat prin firma de Leasing i se plătesc doar 4 ore și i se bagă 8 ore recuperare ..am întrebat la hr pe mail dar nu au dat răspuns pe mail , m-au sunat și au zis ca este o problema cu softul ca nu este făcut pentru programul in ture ,dar nici nu apar plătite la 60zile , se plătesc in curs doar orele suplimentare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 30 Ianuarie 2017
Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Legislatia muncii nu prevede un cuantum minim sau maxim al sporului la salariu acordat pentru munca in zilele de repaus saptamanl , ci dispune ca acesta este stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Astfel, sporul poate fi stabilit in suma fixa sau in cota procentuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in zilele de sambata si duminica luciansimionescu luciansimionescu Buna ziua , zilele libere lucrate (Sambata si duminica)pot fi considerate ore suplimentare? Exista obligativitatea de recuperare in natura ? Daca acestea nu ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal Claudya1988 Claudya1988 Buna ziua. Lucrez la o farmacie si am si eu o nelamurire in ceea ce priveste programul nostru de lucru. Cand lucram in weekend noua ni se acorda inaintea ... (vezi toată discuția)
Zile de repaus saptamanal Adnan Adnan Va rog daca puteti sa imi spuneti cat de legal este ca o zi de repaus saptamanal sa iti fie luata si sa ti se dea ca recuperare in cate o ora muncita mai putin ... (vezi toată discuția)