avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Refuz punere in executare hot.jud.definitiva si ...
Discuție deschisă în Executare silită

Refuz punere in executare hot.jud.definitiva si irevocabila

Cum poate fi obligat un angajator persoana fizica sa plateasca niste salarii restante obtinute in urma unei hot jud. definitive si irevocabile? I s-a transmis o notificare, i s-a precizat nr. de cont in care sa poata transfera suma,dar de mai bine de o luna de zile acesta nu da nici un raspuns.Cum poate fi gasit acesta,intrucit cind s-a emis hot. jud. avea un nume,apoi a divortat,revenind pt.scurt timp la numele de fata,iar in prezent are alt nume intrucit s-a recasatorit?Daca pt. moment beneficiarul hot. jud. nu are bani pt. a se adresa unui executor judecatoresc,se poate adresa acesta parchetului? Ce articol din codul penal incalca angajatotul refuzind sa puna in executare o hot. jud definitiva si irevocabila?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:28, 30 Ianuarie 2017
Buna seara,
Adresarea la un executor judecatoresc va costa la inceput circa 20 de lei.
Incercati la executor ca sa va castigati drepturile.
In privinta unui dosar penal e vorba de Art. 287 Cod penal
Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti
(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;
se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Formulati plangere penala!
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Incercati prin executor.
Ei acum nu prea mai iau bani inainte de la creditor ci de la debitor.
Adica e posibil sa nu platiti nimic la executor.
Vorbiti cu executorul si vedeti ce va zice.
Va trebui să apelați la un executor judecătoresc, care va verifica și aspectele privind schimbarea succesivă a numelor. Avansul va fi mai mare de 20 de lei, dat fiind adresele pe care executorul trebuie să le facă. În orice caz, vă veți recupera în totalitate banii plătiți cu titlu de avans la sfârșitul executării silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neexecutarea hotararii judecatoresti piticu1968 piticu1968 Am castigat in instanta drepturi salariale impotriva angajatorului. Am solictat sa execute hotararea judecatoreasca si sa-mi plateasca suma hotarata de ... (vezi toată discuția)
Executare in litigiu de munca vulpoi vulpoi buna ziua! am cistigat un litigiu de munca prin care am cerut plata drepturilor salariale pe ultimii 3 ani plus cheltuieli de judecata. am primit hotarirea pe ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca ionelastoica79 ionelastoica79 buna ziua am o hotarare judecatoreasca definitiva pentru a recupera salariile restante de la o firma si nu pot scoate banii de la ei au refuzat sa se ... (vezi toată discuția)