avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuz în serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuz în serviciu

Bună seara!Soacra mea lucrează la un magazin alimentar împreună cu alta persoana in schimburi,iar în urma inventarului a ieșit lipsa o suma de bani.A semnat împreună cu colega să plătească o suma lunar...Problema e că șeful o terorizează că nu va putea pleca că e sluga lui și injurii...Are probleme de sănătate și trebuie să se interneze..El o acuză că e vrăjeală că sa nu plătească....Va rog un sfat...Va mulțumim!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 31 Ianuarie 2017
Nimeni nu poate influenta vointa salariatului de a solicita angajatorului incetarea contractului individual de munca.

De asemenea, nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea. (art.3 alin.3 C.mun.)

In acest caz, soacra dvs poate policita incetarea c.i.m. cu acordul partilor sau prin demisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu sau fara preaviz AdrianaBaia AdrianaBaia Buna ziua, Sunt angajata unei firme de 4 luni cu contract nedeterminat cu program de 8 ore pe zi/5 zile pe saptamana.Deoarece o parte din colegii mei lucreza ... (vezi toată discuția)
Demisie udrea.constantin udrea.constantin Buna ziua, In calitate de educatoare la o scoala particulara pot pleca in timpul anului scolar (la demisie)? Avand in vedere legea invatamantului si codul ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de incetare contract de munca cu lipsa in gestiune hobaicarolina hobaicarolina Buna ziua. Pana in decembrie 2010 am lucrat la un magazin alimentar unde in urma inventarului au iesit lipsa 40000 ron.Toti angajatii am refuzat sa ... (vezi toată discuția)