avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radierea unui autoturism instrainat fara perfectarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radierea unui autoturism instrainat fara perfectarea actelor de vanzare-cumparare

Buna ziua !

Am vandut acum multi ani un autoturism Dacia 1310 si am facut greseala de a-i inmana noului propietar si Cartea masinii si Talonul pe baza unui Proces Verbal de Vanzare-Cumparare scris de mana si semnat de ambele parti (urmand ca intr-un termen de 2-3 saptamani sa perfectam actele oficiale .
Nu s-a intamplat acest lucru si la cateva luni de zile am aflat ca persoana in cauza intrase intr-un penitenciar pt vreo 8 ani de zile pt furt(sau ceva de genul) ....
Au trecut anii si eu tot platesc impozit la o masina care cu siguranta nu se mai afla in circulatie ....
Am partea mea de vina , insa banuiesc ca trebuie sa existe o cale legala prin care sa radiez acest autovehicul pentru care am platit mai mult impozit decat am incasat pe masina la vremea respectiva .....
Multumesc anticipat si astept cu interes raspunsul Dvs , o zi buna !
Cel mai recent răspuns: silviu_g , utilizator 16:43, 31 Ianuarie 2017
Cred ca ati gresit platind impozitul. Era necesar sa mergeti la Directia de taxe si impozite si sa solicitati scoaterea de la impunere, in baza actului de mana pe care il aveti. De asemenea puteti inainta o adresa si catre Serviciul Public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare pentru a efectua mentiunile in Registrul National. Chiar daca noul proprietar era obligat la inmatriculare pe numele sau si nu a facut-o.
Nu stiu exact ce act de instrainare ati semnat dar daca consfinteste vanzarea, ar fi fost suficient.
succes
av. Ileana Schwarz
Sarutmainile si multumesc pentru raspuns , ma voi duce cu acel proces verbal de vanzare - cumparare la Directia de taxe si impozite dar mi-e teama ca nu va fi asa simplu precum spuneti Dvs. .... Intelesesem ca singura solutie era sa obtin o Hotarare Judecatoreasca si doar cu acest document sa pot radia autoturismul . Am mai citit de o varianta , autoturismul fiind mai vechi de 30 de ani , se poate radia la cerere (chiar daca nu mai detin actele sau autoturismul , fizic ) , doar pe baza unei declaratii pe propria raspundere .... N-am gasit intelegere la Serviciul de Inmatriculari al Municipiului Bucuresti , de acolo un domn ofiter mi-a spus ca singura solutie este sa-l dau in judecata si sa obtin acea Hotarare Judecatoreasca .

Mii de multumiri si daca va mai gasiti timp poate imi dati o solutie la problema in cauza , o zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism vanan vanan am vandut un autoturism Dacia 1310 printr o firma specializata de vanzare-cumparare autovehicule . Firma mi a dat contract de vanzare cumparare si Certficat ... (vezi toată discuția)
Pierdut cv auto neradiat geosan2006 geosan2006 Buna ziua, ma numesc Sandu Gheorghe,sunt din Sivita jud.Galati si va aduc la cunostinta ca in anul 2011 am vandut un autoturism Dacia break 1310 ,cu contract ... (vezi toată discuția)
Instrainare autoturism ionelsighireanu ionelsighireanu Scuze pentru revenire,dar voi fi mai concis: Am un autoturism Dacia 1310 din 96 de care nu mai am nevoie si trebuie sa-l casez sau radiez de la ... (vezi toată discuția)