avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna ziua.Am si eu o nelamurire , zilele trecute mai exact acum o saptamana am avut proces cu tatal meu pentru a-mi majora pensia alimentara . El nu s-a prezentat la proces, s-a stabilit hotararea dar cica nu s-a redactat inca. In hotarare scrie ca e executorie de drept dar are si drept de recurs 30 de zile. Se mai ia in considerare termenul de 30 de zile daca e hotarare executorie de drept?
Cel mai recent răspuns: Alexandra Huminiuc , utilizator 16:41, 31 Ianuarie 2017
Buna ziua.
Hotararea poate fi pusa in executare, insa in situatia in care se va declara cale de atac in termenul legal si hotararea primei instantei va fi schimbata in apel, ceea ce s-a executat este supus restituirii.
Tatal dvs. are posibilitatea de a solicita intoarcerea executarii.

Din punctul meu de vedere este mai bine si mai sigur sa asteptati ca hotararea sa devina definitiva inainte sa o puneti in executare.
Multumesc frumos. Redactarea hotararii poate dura mult?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare hotarare judecatoreasca boccca boccca am o hotarare judecatoreasca prin care fostul angajator trebuie sa-mi plateasca drepturile salariale neacordate (definitiva si executorie, cu drept de recurs, ... (vezi toată discuția)
Timpul de pronuntare al unei sentinte Alexandra-Maria Alexandra-Maria Eu am 2 fetite una in prezent este cu mine cealalta a fost incredintata tatalui ei care a lasat-o spre crestere mamei lui.Eu am deschis acest proces pentru a ... (vezi toată discuția)
Castigare in parte litigiu de munca andrei_coma andrei_coma In primul rand Hristos a Inviat!.. iar intrebarile mele sunt legate de admiterea in parte a actiunii intr-un litigiu de munca. Procesul a durat in jur de 5 ... (vezi toată discuția)