Buna ziua
Am inchiriat un spatiu pt cabinet in 2015, pe o perioada de 1 an. iunie 2015- iunie 2016. Proprietara a delegat o persoana care sa se ocupe de acest demers si de tot ceea ce presupune acest contract.
Contractul a fost intregistrat la ANAF si am primit exemplarul meu.
In 2016 mi-am schimbat denumirea cabinetului, cu un nr de inregistrare, dar cu pastrarea CIF- ului si la incheierea termenului de valabilitate al contractului - iunie 2016 - am anuntat delegatul de aceste modificari si de faptul ca va trebui sa incheiem un nou contract cu datele mele noi.
Contractul a fost modificat si eu am semnat contractul pe care el urma sa-l inregistreze la ANAF.
Am asteptat ca delegatul sa vina sa imi aduca exemplarul meu, dupa inregistrarea la ANAF, dar asta nu s-a intamplat.
In septembrie am solicitat contractul prin email, telefon, sms, dar delgatul a refuzat sa imi raspunda, iar la un moment dat a spus ca are niste probleme de sanatate si ca sa-l inteleg.
I-am cerut ca sa-l trimita prin cineva si intr-un final a spus ca va face asta a doua zi.
Asta nu s-a intamplat, a amanat cat a putut si am inteles ca este foarte posibil sa nu fi fost cu el la Administratia Financiara.
Am intrebat daca a inregistrat contractul si mi-a spus ca a facut asta in luna septembrie.
Vazand ca gaseste tot felul de motive pentru a nu-mi aduce contractul, am luat legatura cu proprietara care mi-a spus ca ea nu are noul contract si ca acesta se afla la delegat.
Dupa telefoane repetate, sms-uri si emailuri, m-am dus personal la ANAF, facand cerere scrisa pentru a primi o copie a contractului.
Inspectorul a verificat in fata mea daca exista contractul nou inregistrat si mi-a spus ca apare doar contractul din 2015- 2016, deci contractul nou ( 2016- 2017) nu a fost inregistrat.
Intre timp, proprietara a mers la ANAF si mi-a comunicat intr-un mail ca intr- adevar, contractul nu a fost inregistrat si ca a renuntat la serviciile delegatului respectiv.
I-am spus ca eu trebuie sa-mi deduc toate cheltuielile facute cu cabinetul- chirie, intretinere, si celelalte utilitati. Mi-a spus ca va face un act aditional la contractul anterior si ca va rezolva situatia, urmand sa incheiem un nou contract din ianuarie 2017.
Este posibila inregistrarea acestui act aditional retroactiv? Din cate stiu eu, nu este posibil. Trebuie sa-mi deduc aceste cheltuieli genarate de cabinet.
Pe ce perioada se face acest Act Aditional?
Se poate face acest act aditional pe perioada de 1 an ( asa cum a fost in contract- din iunie 2016 pana in iunie 2017? )
Mai poate fi inregistrat retroactiv, astfel incat eu sa-mi deduc cheltuielile cu cabinetul?
Ce trebuie sa fac acum, daca proprietara nu a inregistrat un nou contract/ act aditional incepand cu iunie 2016, fiindca mie mi-a adus prejudicii. Cum remediez situatia si cine e responsabil de asta?
PS; este posibil ca proprietara sa nu fi stiut ca delegatul nu a inregistrat contractul? Mi-e greu sa cred asta... aici e vorba de o ilegalitate.
Va multumesc!