avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... 10 zile fara bani sau program redus, legalitate??
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

10 zile fara bani sau program redus, legalitate??

Buna seara,
proiectul de lege pentru reducerea cheltuielilor va fi prezentat de guvern pe 15 sept 2009 cind isi va asuma raspunderea pentru pachetul legislativ din care si aceasta lege face parte.
Acest proiect mentioneaza de 10 zile concediu fara plata sau reducerea cu 15,5% lunar pentru perioada oct-dec 2009, fara a depasi 4 zile libere lunar. Legea va fi in vigoare dupa publicarea ei in Monitorul Oficial.

Astazi, 08.09.2009, prin consultare cu salariatii, de fapt nu stiu daca cineva a avut de ales, s-a hotarat reducerea programului de lucru incepand cu 14.09.2009, deci inainte de intrarea in vigoare a legii.

De mentionat la lucrarile trebuie efectuate la timp in conditiile in care suntem mult sub normativul de personal.
De asemeni s-a ajuns la discriminare pe fata, in conditiile in care unii au primit prima de vacanta, iar altii nu pot beneficia nici macar de avans de concediu, ca nu sunt bani. De prima de vacanta, ce sa mai speram.

Mentionez ca din febr 2009 nu s-a platit sporul de antena de 10%, desi nu exista baza legala, prin urmare un numar de 56 functionari publici din 80 am actionat CAS in instanta, avem termen in sept (speram sa se termine protestele magistratilor).

Veniturile au scazut din febr 2009 semnificativ si ma intreb daca ii pasa cuiva de acei functionari care traiesc doar din salariu, totusi 10 zile inseamna jumatate de salariu, pe timp de iarna, cind abia reusim sa platim facturile la utilitati.

Cel mai recent răspuns: ContSters14496 , utilizator 09:13, 10 Septembrie 2009
Va intrebati retoric, nu-i pasa nimanui. Vin alegerile, trebuie platite datoriile catre FMI.
Eu ma numar printre fericitii care nu vor avea programul redus si salariul micsorat. Deocamdata! Sunt doua institutii in tara care vor fi exceptia de la aceasta aberanta lege.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Asa-i, vor face o economie de 2 lei de la functionari publisi si se vor cheltuie pe campania electorala inzecit.
Ref. legalitate voiam o opinie, mi se pare exces de zel, legea inca nu-i aprobata, macar sa apara la Monitorul Oficial si apoi...
Ca sa nu mai vorbim de incompatibiliati.
In acele familii in care sunt doi bugetari, ce se intampla?...
Atat eu, cat si sotul meu suntem bugetari. El, cadru militar. Eu, functionar public. Pana ieri, nu stiu de ce, speram ca lui nu i se va aplica aceasta lege. Citind insa proiectul publicat pe Avocatnet am inteles ca si cadrele militare vor primi 14 zile lucratoare ... fara plata. Daca vor fi in aceeasi luna cu ale mele, vom creste copilul cu aer, banuiesc.X-(
Eu sunt bugetar si el nu e de loc...am un baiet mare clasa a XII-a...si daca ne obliga la cele 10 zile cred ca ma gasiti la metrou cu chitara in mana si pe mine si pe fi-miu...voce n-avem dar avem ambitie ....:training:

Sa speram ca nu se va intampla asa ceva...
gabrielamitroi a scris:

Eu sunt bugetar si el nu e de loc...am un baiet mare clasa a XII-a...si daca ne obliga la cele 10 zile cred ca ma gasiti la metrou cu chitara in mana si pe mine si pe fi-miu...voce n-avem dar avem ambitie ....:training:

Sa speram ca nu se va intampla asa ceva...


Dac-am sta mai aproape ne-am alatura. Am o comoara de fetita, de cinci ani, care canta cu pasiune. Asta nu insemana ca si bine, dar apreciez pasiunea...:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 329/2009 - zile libere neplatite camelusa camelusa Azi intra in vigoare Legea 329/2009. Referitor la zilele libere neplatite (art. 10) eu interpretez asa: - se aplica doar pentru lunile noiembrie si ... (vezi toată discuția)
Rog urgent lamurire ContSters23466 ContSters23466 lucrez in sistemul sanitar de stat. menagerul ne-a solicitat sa semnam o varianta pentru reducerea cheltuielilor conform legii 329/2009. nu am semnat nici o ... (vezi toată discuția)
Legea 329/2009 cristina V. cristina V. In ce fel se poate asigura reducerea cheltuielilor de personal in perioada octombrie-decembrie cu 15,5% in conditiile in care legea a intrat in vigoare dupa ... (vezi toată discuția)