avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... la multi ani consilierilor juridici
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

la multi ani consilierilor juridici

:-/Acum exact doi ani in Monitorul Oficial al Romaniei nr.867 se publica Legea nr.514 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic , act normativ care inca de la inceput a fost considerat un instrument de lucru impropriu si care nu reprezenta in adevaratul sens vointa unanima a jurisconsultilor , lege despre a carei forma si continut a curs multa cerneala si despre care inca se mai vorbeste , ca sa nu mai spun despre mult "hulitul" Statut emis de UCCJR care a creat la randu-i diverse controverse si tensiuni intre consilierii juridici care au inceput sa scoata "capul la lumina" , sa se organizeze in colegii teritoriale si avocati .
Buna sau rea , aceasta lege are meritul ca , pentru prima oara de la nasterea acestei profesii implementata de ocupatia sovietica , consilierii juridici incep sa devina o forta , sa fie organizati asemeni UNBR , sa poarte roba , sa fie mandri , apreciati si demni .
De mai bine de zece ani jurisconsultii se lupta pentru liberalizarea acestei profesii si cred ca , impreuna vom reusi .

La multi ani tuturor consilierilor juridici !
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 18:44, 9 Decembrie 2005
:)
Nu e deloc usor dar asa cum ai spus sper sa reusim!
Mult succes in continuare, in demersurile ce vor urma.
e cea mai proasta lege care am vazut-o, noroc cu statutul.
statutul este ilegal, reorientati-va spre asociatii profesionale, conform Legii.
Statutul este perfect legal, este recunoscut de ministrul justitiei, si se face referire la el si in art. 6 din lege.[:P] [:P]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colegiul consilierilor juridici lia19. lia19. Buna ziua .Va rog sa ma mai ajutati si pe mine cu un raspuns.O persoana este consilier juridic din anul 2006 luna Octombrie pana in prezent.Nu a fost inscrisa ... (vezi toată discuția)
Pot fi consilier juridic fără să fiu înscrisă în colegiul consilierilor juridici? andradagaburoi andradagaburoi Am si eu o nelamurire. Pot sa activez ca si consilier juridic fara sa fiu inscrisa in Colegiul Consilierilor Juridici? Am terminat facultatea de drept anul ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic la societate comerciala elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Pentru ocuparea postului/functiei de consilier juridic la o societate comerciala este obligatorie inscrierea in Tabloul profesional al ... (vezi toată discuția)