avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Act notarial consimtamant concepere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Act notarial consimtamant concepere copil

Buna ziua,
as vrea sa aflu daca se poate face un act in fata notarului privind conceperea unui copil prin care tatal nu este obligat la pensie de intretinere si suport material daca cei doi o iau pe drumuri separate, declaratia fiind data de mama. Si daca se poate, este nevoie si tatal sa fie prezent in fata notarului sau e suficient un act de identitate?

Sau daca nu se poate asa, cum s-ar putea?

Ca sa va faceti o idee pe scurt: Femeia doreste, barbatul este/ar fi de acord dar fara ca el sa fie obligat la tot ce implica recunoasterea paternitatii in cazul in care lucrurile nu vor merge pe un fagas bun pentru cuplu.

Multumesc,
O zi buna!
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2017
n.a, utilizator
Cel mai recent răspuns: daniela2016 , utilizator 10:36, 2 Februarie 2017
Este exclus a fi legala varianta expusa de dvs. din motivele aratate de consilier juridic Joha.
Nu se poate incheia o intelegere scrisa pe asa ceva.
Se poate pur si simplu parintii sa faca o intelegere intre ei, pe certificatul de nastere sa nu fie trecut ca si tata,iar atunci cand copilul creste daca copilul vrea sa afle tatal se pot face demersuri...dar asta nu are nimic de a face cu legea...:)
Inteleg din cele relatate ca nu vreti sa va asumati raspunderea. D-ra ar trebui sa caute un om matur capabil sa isi exercite rolul de tata cu toata responsabilitatea. Oricat de tare in fata vietii ar fi dinsa nu poate suplini lipsa tatalui in educarea si dezvoltarea copilului.
Da, asa este...

Legea nu permite sub nicio forma asa ceva.

Orice intelegere fiind nula, oricare dintre parinti vor putea sa nu o respecte cu toate consecintele juridice care ar rezulta...
Nu se poate. Mama nu poate negocia dreptul copilului si dreptul copilului reprezintă, succint, dreptul la intretinere din partea parintilor. Oricum, un notar nu cred ca va accepta întocmirea unui asemenea act. Si.. indiferent ce conventie ati face intre voi mama poate oricând sa deschidă proces ptr recunoasterea copilului si stabilirea paternitatii cu toate obligatiile ce decurg, iar tatal de asemenea poate cere la un moment dat recunoasterea copilului si stabilirea paternitatii. Așa ca ... Dumnezeu stie cum vor decurge lucrurile peste ani indiferent ce vorbiti sau hotărâri acum.

Alte discuții în legătură

Nerecunoasterea copilului chip2010 chip2010 tocmai am aflat de la persoana cu care am intretinut relatii sexuale acum ceva timp ca este insarcinata in 2 luni. ea a omis sa spuna ca nu mai ia ... (vezi toată discuția)
O minora de 17 insarcinata in 7 luni ma acuza ca sunt tatal copilului soraloredana soraloredana Am 21 de ani si in urma cu 6 luni circa am avut 2 intalniri amoroase cu o minora de 17 ani acum spune ca eu sunt tatal copilului .Care sunt obligatiile mele ? ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o fata care a ramas insarcinata si a nascut Anonymous93 Anonymous93 Nu stiu exact cum sa ma exprim dar voi spune dupa cum stiu: Am un prieten care la o petrecere a fost intr-o aventura cu o fata (el spune ca a folosit ... (vezi toată discuția)