Buna ziua .
Am nevoie de un SRL . Pentru nu a imi mai face unul , stiind un prieten care are il are deja facut , l'am intrebat daca nu il vinde , si a fost de acord sa mi'l dea fara a cere vreo suma de bani . Societatea este din 2007 , si nu a avut niciodata activitate.
As vrea sa stiu care sunt costurile preluarii acestei societate , pentru ca daca sunt f aproape de una noua , nu merita sa o iau
nu stiu ce avantaje as avea daca as prelua-o pe aceasta.
Inca o intrebare ...are cactivitatea principala : Cod Caen 5212 - Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare . As putea sa fac un mag. de calculatoare ?
Mentionez ca sediul social nu trebuie schimbat ( daca ajuta la ceva) .
Costa cam 1/2 din pretul uneia noi.
Se redacteaza un contract de cesiune, act aditional la actul constitutiv unde se indica toate modificarile intervenite , cesiune parti sociale, schimbare administrator, extindere obiect activitate, etc., se depun actele odata cu plata taxelor legale la registrul Comertului si preluarea e gata. Verficati inainte ce este inregistrat la acea firma la finante.
Inteleg ca aveti, la ora actuala, o societate cu raspundere limitata. Adica, sunteti asociat. Daca sunteti unicul asociat al acesteia, nu mai puteti deveni asociat unic in alta societate si nici societatea al carei unic asociat sunteti nu poate deveni asociat unic al altei societati.
Mai am un srl in care suntem 2 asociati . Acu as mai avea nevoie de o firma , cu acelasi domeniu de activitate dar in care sa fiu asociat unic . Decat sa fac una , ma gandeam sa o preiau pe a uni prieten , care nu a avut deloc activitate , asta in cazul in care m-ar costa mai putin .
Costurile preluarii unei societati comerciale deja infiintate pot fi mai mici sau egale cu costurile infiintarii uneia noi, taxele le puteti calcula singur , gasindu-le site-ul ONRC. In functie de numarul de cuvinte folosite in Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor( cu spatii) puteti afla care va sunt costurile, deoarece Monitorul Oficial care preia spre publicare documentele percepe o taxa pe cuvant.