avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale preluare srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

preluare srl

Buna ziua .
Am nevoie de un SRL . Pentru nu a imi mai face unul , stiind un prieten care are il are deja facut , l'am intrebat daca nu il vinde , si a fost de acord sa mi'l dea fara a cere vreo suma de bani . Societatea este din 2007 , si nu a avut niciodata activitate.
As vrea sa stiu care sunt costurile preluarii acestei societate , pentru ca daca sunt f aproape de una noua , nu merita sa o iau
nu stiu ce avantaje as avea daca as prelua-o pe aceasta.
Inca o intrebare ...are cactivitatea principala : Cod Caen 5212 - Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare . As putea sa fac un mag. de calculatoare ?
Mentionez ca sediul social nu trebuie schimbat ( daca ajuta la ceva) .
Cel mai recent răspuns: ContSters98040 , utilizator 11:32, 10 Septembrie 2009
Costa cam 1/2 din pretul uneia noi.
Se redacteaza un contract de cesiune, act aditional la actul constitutiv unde se indica toate modificarile intervenite , cesiune parti sociale, schimbare administrator, extindere obiect activitate, etc., se depun actele odata cu plata taxelor legale la registrul Comertului si preluarea e gata. Verficati inainte ce este inregistrat la acea firma la finante.
Inteleg ca aveti, la ora actuala, o societate cu raspundere limitata. Adica, sunteti asociat. Daca sunteti unicul asociat al acesteia, nu mai puteti deveni asociat unic in alta societate si nici societatea al carei unic asociat sunteti nu poate deveni asociat unic al altei societati.
Mai am un srl in care suntem 2 asociati . Acu as mai avea nevoie de o firma , cu acelasi domeniu de activitate dar in care sa fiu asociat unic . Decat sa fac una , ma gandeam sa o preiau pe a uni prieten , care nu a avut deloc activitate , asta in cazul in care m-ar costa mai putin .
costurile sunt similare cu infiintarea unei societati noi si aveti garantia ca societatea este curata.
Costurile preluarii unei societati comerciale deja infiintate pot fi mai mici sau egale cu costurile infiintarii uneia noi, taxele le puteti calcula singur , gasindu-le site-ul ONRC. In functie de numarul de cuvinte folosite in Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor( cu spatii) puteti afla care va sunt costurile, deoarece Monitorul Oficial care preia spre publicare documentele percepe o taxa pe cuvant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este sursa oficiala de coduri caen in 2015 ? tudormatic tudormatic Buna ziua, Vreau sa-mi aleg cele 5 coduri pentru SRL-D. Am dat peste surse care afiseaza coduri diferite pentru acceasi activitate, ambele sustin ca sunt ... (vezi toată discuția)
Comert marfuri si xerox caen ionutz60 ionutz60 Buna ziua, Un asociat unic doreste sa infiinteze o SRL, si sa comercializeze urmatoarele produse: -marfuri alimentare cu amanuntul(ciocolata, cafea, etc.) ... (vezi toată discuția)
Cod caen corect?! AnaBoruntia AnaBoruntia Bun gasit! As dori si eu un mic ajutor cu cateva pareri. Un control efectuat la un magazin ce comercializaeaza produse diverse cum ar fi: lenjerie intima, ... (vezi toată discuția)