avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Furt 2 cola
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Furt 2 cola

Buna seara, am luat 2 cola din frigiderul de la locul de munca la care lucrez de un an si jumătate acestea au valoarea totală de 12 lei... Ceva infim mi-am imaginat.... Acum cei de la firma vor să meargă la poliție cu înregistrarea după camerele de luat vederi, asta după ce și-au recuperat prejudiciul de aproape 10 ori suma acelor 2 cola- mai exact 100 lei (opriți din salariu) Ce ar putea face politia in cazul asta? As putea sa primesc amenda? Sau chiar as putea primi cazier pentru asemenea fapt?
A fost facuta vreo cercetare disciplinara?
Banii au fost retinuti in baza unei note de constatare a prejudiciului cu care ati fost de acord?
Daca fac plangere la politie declarati ce suma v-au oprit ptr acoperirea prejudiciului?
Aveti dovada retinerii celor 100 lei?
Sunteti platit legal sau cu salariu minim si restul la negru din care au retinut banii?
Daca e vorba de doar doua Cola, eu as paria pe "fapta nu prezinta pericol social" (RUP). Numai deplasarea unui politist pana la locul faptei costa mai mult decat atat.
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2017
tgeorgescu, utilizator
Se fac de ras...dar e dreptul lor si la cum sunt concepute codurile se poate deschide dosar penal, dar cu siguranta se va dispune o solutie de neurmarire/netrimitere in judecata.
Asta m-am gândit și eu. Un singur cuvânt am de spus.. Romania! Locul unde angajații sunt bătaia de joc a patronilor straini. După ce că salariile sunt groaznice, nu aduc niciun beneficiu angajaților, și încep și fac urat dacă un angajat vechi ii consuma o cola... Ce sa faci? Asta e țara noastră... Sper sa nu se înjosească atât, vă mulțumesc.
Faptul ca salariile sunt cum sunt nu indreptateste niciun angajat sa produca un prejudiciu angajatorului, indiferent act de mic este prejudiciul.
Nu ati descris activitatea angajatorului, este posibil sa fie producator, in conditiile in care sunt 2-300 de angajati, in opinia dvs, daca ati fi angajator, ce masuri ati daca fiecare angajat ar lua zilnic cate 2 Cola din frigider?
Masura retinerii din salariu este evident disproportionata, dar aveti dreptul legal de a o contesta. Nu ati precizat sub ce forma v-au retinut banii din salariu, ati semnat o nota de constatare sau pur si simplu au fost retinuti sub amenintarea sesizarii politiei?

Alte discuții în legătură

Furt din hypermarket valoare foarte mica (17 si 15 lei), posibilitate intocmire dosar penal so_sick so_sick Buna ziua! Acum 3 saptamani am fost in carrefour impreuna cu o colega, si ne a trecut un gand prostesc. Eu am luat o crema in valoare de 17 lei si ea un fard ... (vezi toată discuția)
Amenda de la firma imputata angajatului stefanpisec stefanpisec Poate administratorul firmei sa ma oblige sa plătesc eu amenda care a luat-o el din cauza mea? (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala ludeea ludeea Conform art 254 alin 3 din Codul Muncii in baza unei note de constatare si dupa evaluarea pagubei se poate recupera prejudiciul cauzat de angajat cu acordul ... (vezi toată discuția)