avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua! Daca A are un nepot C, dupa fratele vitreg B si face un testament cu un nepot D al sotului decedat, ce sanse are C sa atace testamentul si sa aiba castig de cauza? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: carmin72 , utilizator 16:14, 1 Februarie 2017
Precizez ca A nu are copii, parinti sau socri in viata.
1. Nici unii dintre nepoti nu sunt rezervatari, nu pot cere reductiunea lui.
2. orice act juridic, inclusiv testamentul, poate fi anulat de instanta. Nu exista act juridic inatacabil.
3. Persoana care face testamentul sa l faca autentic si daca este in varsta sa aiba si un certificat IML.
Testamentul este autentic.
Daca nu exista un certificat IML, presupun ca instanta anuleaza testamentul in baza unui act medical care sa ateste ca A avea probleme psihice grave la momentul incheierii testamentului la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine sunt mostenitorii Sophiam Sophiam Buna ziua! Matusa mea dupa mama are 84 ani. Nu are copii, este vaduva si rudele cele mai apropiate suntem noi, eu si fratele meu. Nu mai exista alte matusi ... (vezi toată discuția)
Atacarea testamentului cozmacipri cozmacipri am ingrijit un batran si mia dat testament legalizat la notar as vrea sa stiu daca se poate ataca dupa decesul acestiua, nu are copii frati parinti numai ... (vezi toată discuția)