Iulian. Bunica doreste sa-mi ofere gospodaria de la tara,dar am intampinat probleme cu titlul de proprietate al bunicii,datorita greselii cu o litera:adica ....se in loc de ....sie. Am facut la primarie o declaratie de autenticitate ,mi s-a spus sa aduc doi martori........ Este cu adevarat valabila pentru a face cadastrul ? Declaratia este facuta de catre juristul primariei. As mai avea o problema: exista vreo modalitate sa-mi ofere mostenirea pana se rezolva cu cadastrul astfel incat sa nu poata fi atacata de unchii mei. Mentionez ca bunica este grav bolnava si de aceea ma grabesc asa tare. Multumesc anticipat!
Este valabila o asemenea indreptare de eroare materiala. Va poate face un testament autentic prin care sa va lase toata averea sa, act juridic care nu poate fi atacat de colaterali ( frati, surori, nepoti)
Presupun că aceia pe care îi numiţi unchii mei sunt fraţii tatălui (mamei) dumneavoastră. Dacă este aşa, ei sunt moştenitori rezervatari ai mamei lor (bunica despre care vorbiţi) şi vor putea cere reducţiunea testamentului dacă prin acesta le este încălcată rezerva succesorală.
Bunica nu vă poate transmite moştenirea atîta vreme cît este în viaţă, neexistînd nici moştenire, nici drept efectiv la moştenire în acest moment. În schimb, vă poate vinde acel teren despre care vorbiţi. Dacă însă vînzarea este făcută pe un preţ fictiv (fiind, în fapt, o donaţie, un act simulat), actul poate fi supus reducţiunii de unchii dumneavoastră dacă dovedesc simulaţia.