avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de intretinere

In cazul in care unei persoane i se da nuda proprietate printr-un contract de intretinere iar titularul de casa decedeaza, mai este necesara deschiderea procedurii de succesiune sau persoana intra in posesie pe baza certificatului de deces?
Cel mai recent răspuns: eu_blitz , utilizator 12:14, 8 Februarie 2017
Nu este nevoie de dezbaterea succesiunii, in baza certificatului de deces se radiaza obligatia de intretinere si uzufructul de la CF. In caz ca mostenitorii legali /rezervatari contesta acest act de instrainare se vor adresa instantei de judecata.
Va multumesc! Cu respect.
Buna ziua, vin si eu cu o intrebare: exista un anumit timp in car pot mostenitori ataca certificatul de intretinere?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager sch sch Mama mea a avut uzufruct viager asupra unei cote de cladire , la care noi , copii, avem nuda proprietate. La disparitia mamei, trebuie mentionat ceva in ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune Utilizatorul4 Utilizatorul4 Bună ziua! Daca există contract de întreținere cu intabulare dreptului de nuda proprietate , la decesul unuia dintre proprietari cu drept uzufruct ... (vezi toată discuția)