avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa succesiune

Bună ziua!
Daca există contract de întreținere cu intabulare dreptului de nuda proprietate , la decesul unuia dintre proprietari cu drept uzufruct viager, se mai deschide taxa de succesiune? Menționez că mai sunt 2 moștenitori car nu apar în contract. Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
Utilizatorul4, utilizator
Cel mai recent răspuns: Utilizatorul4 , utilizator 17:19, 3 August 2018
Taxele se plătesc, nu se deschid.
Probabil va referiți la procedura succesorala.
Dacă există doi uzufructuari, intrarea în deplină posesie se face la decesul ambilor. Nu mai e necesară dezbaterea succesiunii. Va trebui să prezentati certificatele de deces la Cartea Funciară pentru radiere.
Despre procedura e vorba. Mulțumesc!

raluk0207 a scris:[

Taxele se plătesc, nu se deschid.
Probabil va referiți la procedura succesorala.
Dacă există doi uzufructuari, intrarea în deplină posesie se face la decesul ambilor. Nu mai e necesară dezbaterea succesiunii. Va trebui să prezentati certificatele de deces la Cartea Funciară pentru radiere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct aandrra aandrra speta: contract de v-c cu clauza de intratinere+ uzufruct viager. unul din uzufructuari moare. eu ca si cumparator pot sa beneficiez de cota de 50% din ... (vezi toată discuția)
Document proprietate apartament AnastasiaH AnastasiaH Buna seara! Acum aproape 10 ani am cumparat cu ajutorul parintilor un apartament, parintii avand drept de uzufruct viager. In acest moment ambii sunt ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager sch sch Mama mea a avut uzufruct viager asupra unei cote de cladire , la care noi , copii, avem nuda proprietate. La disparitia mamei, trebuie mentionat ceva in ... (vezi toată discuția)