avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie.

sotia mea are contract de lucru din 22.01.2016 si a nascut in 20.01.2017. so cred ca figureaza ca angajat din 01.02.2016. va beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 2 Februarie 2017
In speta, perioada eligibila pentru CCC este februarie 2015 - ianuarie 2017.

Fiind angajata din februarie 2016 , sotia dvs are cele 12 luni necesare pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC.
ma scuzati dar nu ati citit bine.februarie 2016.va multumesc.astept raspunsu dumneavoastra.
Am citit destul de bine ...

sotia mea are contract de lucru din 22.01.2016 si a nascut in 20.01.2017. so cred ca figureaza ca angajat din 01.02.2016.

Raspuns : Fiind angajata din februarie 2016 ...

va beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?va multumesc.

raspuns: sotia dvs are cele 12 luni necesare pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC.
========

Se iau in calcul ultimii doi ani anteriori datei nasterii, cel putin 12 luni, inclusiv luna nasterii copilului.
Mergand inapoi , incepand cu inauarie 2017 ultima luna din perioada eligibila din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului este februarie 2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil gabrielsolon gabrielsolon buna ziua , am o intrebare : in februarie 2016 am terminat concediu crestere copil iar firma unde am lucrat a intrat in aprilie 2016 in faliment ,acum daca ... (vezi toată discuția)
Dreptul la indemnizatie de crestere a copilului Nikq Nikq Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns : sotia mea va naste in luna 11/2017 este casnica , eu sotul ei am lucrat in- 2016 -6lunii( cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)