avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... beneficiez de indemnizatie pter cresterea copilului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

beneficiez de indemnizatie pter cresterea copilului?

Sunt insarcinat in 5 luni si as dori sa ma interesez daca mi se calculeaza si veniturile daca sunt membru intr-o intreprindere familiala cu 50%din venituri,prin urmare platesc si impozit!!!Mentionez ca sunt si angajata la o firma ,si as vrea sa cumulez veniturile(daca se poate)si sa mi se calculeze 85%din ele!!!Va multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters98040 , utilizator 13:04, 10 Septembrie 2009
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale supuse impozitului pe venit realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.

In conformitate cu art. 1 alin. (3) din OUG nr.148/2005 prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit Codului fiscal se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege.
Prin urmare, veniturile profesionale care se iau in calcul sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 Cod Fiscal.
As dori sa stiu se impart cele 126 de zile,de concediu prenatal si postnatal?le pot imparti cum vreau eu,sau este o regula?Multumesc!!!!
Ce inseamna sa le impartiti cum vreti dumneavoastra?
Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.
Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
Concediile pentru sarcina si lauzie se compenseaza intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare.
Indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul asigurarilor sociale de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru ingrijirea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani nicoletatrenea nicoletatrenea buna ziua am o intrebare legata de ingrijirea copilului pan al a2 ani, si anume daca beneficiez in cazul in care firma la care lucrez nu a platit ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal feherildiko feherildiko Dupa cunostintele mele legislatia prevede un total de126 de zile concediu pre- si postnatal din care 42 de zile obligatoriu postnatal. Restul de 84 de zile eu ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcina si lauzie oanabitta oanabitta Buna ziua am citit undeva astfel concediu de sarcina este de 63 zile calendaristice si 63 de zile cel de lauzie . Ce ma intereseaza pe mine daca pot acumula ... (vezi toată discuția)